10. Főzdefeszt + Street Food Market

Mintha csak tegnap lett volna, hogy az előző Főzdefeszt standjai között sétáltunk az Olof Palme Sétányon, de máris itt a legújabb, immáron tizedik rendezvény! Egy kis változással!

Új időpontban és új helyszínen, szeptember 11-13. között a Felvonulási téren rendezik meg a kézműves sörök legnagyobb eseményét, amelyre már nyáron is rengetegen voltak kíváncsiak. A szervezők az időjárás előrejelzés miatt döntöttek az egy hetes csúszás mellett, lehetőség szerint elkerülve ezzel, hogy a látogatóknak esőben kelljen végigkóstolniuk a kézműves söröket.

Ahogy eddig mindig, most is számos újdonságot mutatnak majd be, többek között három, a magyar egyházi sörkultúrához kapcsolódó kezdeményezést. A Bakonybélben található Szent Mauriciusz Monostor három fajta sört főzet a Bors Serfőzdével, a Székesfehérvári Püspökség a Szt. István Portert főzette újra a Monyóval, a Zirci Ciszterci Apátság pedig újraépítette a 18. századi sörfőzdéjét és saját maguk főzték az első három, valódi kolostori sört modern felfogásban.

11144957_1161697853843332_92470694861701877_nA már megszokott felhozatalon túl, most először külföldről is hívtak kézműves sörfőzőket, izgalmas lesz megnézni, hogy Európában mit jelent a kézműves sörkészítés. A gasztro vonalat is felfrissítették, a bevált standok mellett – Befaló Bill, Zing Burger, Vörös Homár és társai – új szereplőkkel is találkozhatunk a rendezvényen, valamint a szervezők arra biztatják a sörfőzdéket, hogy ők is készüljenek ételekkel! Vasárnap kora délután kiosztják az Év Kedvenc Söre, az Év Sörfőzdéje és az Év Legjobb Sörcímkéje díjakat.

A júniusi eseményhez hasonlóan most is csak üvegpohárból lehet inni, a logózott 0,5 l-es Főzdefeszt üvegpoharak a helyszínen kaphatók 1.000,- Ft-ért (Craft Master One poharak: 1.500,- Ft-ért) és később visszaválthatóak. A fesztivál készpénzmentes.

További információk itt.

Minden vélemény számít!