A szürkebarát narancs bora

Aki már egyszer is szóba elegyedett Tarjányi Gyulával, az tudja, hogy elég nehéz kielegyedni belőle: röpke tízperc alatt mi is olyan infókkal gazdagodtunk, melyeket szívesen meg is osztunk. Fater kalandjai a virtuális Naplemente Néző Padon, 1. rész.

Heti podcastünkben az egri Tarjányi Gyulával beszélgettünk, akit a bor szeretete vezetett a borászkodáshoz. Érdemes nézegetni a pince honlapját is, ott sok minden átjön Gyula személyiségéből, és kiderül mi is az a Naplemente Néző Pad.

Fater a Várban találkozott vele, és sok mindenről faggatta, többek között arról, hogy mi az orange wine, és hogy jön a szürkebaráthoz? (Az interjú második részét jövő héten közöljük.)

Itt lehet meghallgatni:

A borravaló megszólal: minden szombaton 10.00 órától a Budapesten és környékén fogható 90.9 Jazzy ad otthont boros-párlatos-italkultúrás kirándulásainknak, a hétvégi Jazzy Weekend életmód magazin keretein belül. (Ismétlés minden vasárnap 16.00 órától.)

Hozzászólások

  1. zoli mondta

    Nem szeretnék ünneprontó lenni, de fület szúrt a sok tárgyi tévedés. Vegyük csupán a bouvier-t. Nem rezisztens, a zefír, illetve a rózsakő nem “gyermekei”. Az anekdota a francia borásszal meg egyenesen értelmezhetetlen: ott ugyanis egyáltalán nincs termesztésben, hiába hangzik franciásan. Alsó-stájer eredetű, nevét a fajta fellelőjéről, terjesztőjéről kapta.

Minden vélemény számít!