Alvaro Palacios Camins Del Priorat 2008

Priorat szinte a semmiből lett az egyik legfelkapottabb borvidék. Ez a bor szép, tükrös rubin színű, elegánsan visszafogott gyümölcsökkel.

A gyümölcsök mind frissek és fanyarak. Aztán bontakozik ki egy hűvös málnás-minerális vonal, amit ánizs és más fűszerek támasztanak alá.Szájban is friss gyümölcsöket mutat olyan kedves konyakmeggyességgel, amit általában alkoholtúlzással szoktunk társítani, itt azonban erről nincs szó, csak a háttérben bújkál. Van ott még ásványosság, szilva, lendületes savak, telt idomok, jó hosszú finissel. Tiszta mineralitása nem csapja agyon a többi összetevőt (a talaj arrafelé llicorella, ami vörös és csillámpala vegyesen, szóval, akinek Sopron jutna eszébe, nem téved nagyot).

A tanninok is bársonyosak. Egyébként 50% garnacha, 40% carinena, 10% syrah és cabernet. Másnapra is tettem félre, eperhab és eperjoghurt mászott elő, az alkoholt pedig magasabb fűtőértékre kapcsolták, ne nagyon tartogassuk.

Mindenki számára könnyen hozzáférhető a Bortársaságnál 4000 Ft körüli áron. Hűvösen elegáns, frissen gyümölcsös, jó arányú bor. Simán négy csillag.

Minden vélemény számít!