Bakonyi Csavargó 2010

Királyleányka és zöldveltelini küvé, üde primőr illatokkal, vidám savgerinccel. Igazi nyári tutiság.

Én jobban jártam az Öcsémtől kapott ajándékborral, mint legutóbb Kántorbandi. Bakonyi Péter (aki csak névrokona a Csányis Bakonyi Antalnak) az egyik legfiatalabb borász a környéken, zsebkendőnyi területtel Siklós mellett a Zuhánya-dűlőben. A neten szétnézve két dologra lettem figyelmes, mégpedig Pécsi Borozós barátaink riportjára, valamint az egyszerű, de informatív honlapra.

Már a design is mosolyt csalt az arcomra (ráadásul nagy melegben ittuk és a bor is jó, szóval a mosoly folytatódott). Üdvözlendő a csavarzár, ebben a (primőr) kategóriában önismeretre és megfelelő pozícionálásra vall. Királyleányka-zöldveltelini költözött a palackba; nem biztos, hogy erre a fajtaösszetételre számítanék a környékről, de annál izgalmasabb (hárslevelű van még a területen, az önállóan és magnumban is palackozásra kerül).

Világos citromszínű bor üde primer illatokkal, lime-al, frissen vágott fűvel. A korty is  vidám: jó savgerinc tartja, ami markáns, fanyarkás karaktert ad a bornak, de pont ettől lesz nyári tutiság. Van benne a zöldcitromon kívül egy pici fűszeresség, sok virág. Test is van, nem valami vízszerű itóka ez. Stabilitás-tesztre hagytam két ujjnyit a hűtőben, de másnap is ragyog. Hibátlan és tiszta munka. Nyári sláger és az ezer forint alatti áráért jó vétel, vaskos 4 csillag.

Minden vélemény számít!