Banks Rum: Design és kalligráfia

Kiváló rum, dizájnos csomagolásban. A Banks Rum nem bízta a véletlenre a szuper prémium márkának szánt palackok küllemét, így nem csak kóstolni élmény az Arnaud de Trabuc master blender által megálmodott spiriteket, hanem ránézni is.

Véletlenül találtam rá erre a márkára a neten, ami, amellett hogy rögtön megtetszett a szépen tervezett, klasszikus és elegáns üvege, még az egyik kedvenc történelmi személyem, Sir Joseph Banks, a fantasztikusan érdekes életet élő tudós és felfedező nevét is viseli. És ha valaki azt állítaná, hogy ezt csak úgy leírtam és semmi alapja: talán az egész világon egyedül nekem van olyan pólóm, amire a saját maga által magáról elnevezett Banksia Serrata trópusi növény van rányomtatva. Na, ennyire a kedvencem. Az alábbiakból is látszik, hogy érdemes utána olvasni az életének, akinek pedig az útjába akadnak a rumok, feltétlenül kóstolja meg és számoljon be róla, hadd irigykedjek.

NPG 5868; Sir Joseph Banks, Bt by Sir Joshua ReynoldsAngol lord. A Királyi Botanikai társaság tagja és elnöke. Természettudós, aki együtt hajózott James Cook kapitánnyal, annak első világkörüli útján, 1768 és 1771 között és számos felfedezéssel gazdagította a világot. Az Ausztrália keleti partjánál lévő Botany Bay-t Cook kapitány a hajón tartózkodó botanikusok után nevezte el,  Sir Joseph Banks tudományos munkái és az általa gyűjtött és katalogizált új állatfajok és növények pedig ma is fontos tudományos felfedezésnek minősülnek. A svéd Királyi Tudományos Akadémia tagja és az Angol Királyi Akadémia elnöke 41 évig. Ez a nagyszerű tudós és felfedező inspirálta a Banks Rum készítőit, akik három féle rummal tisztelegnek az emléke előtt.

A Banks 5 Island Blend egy száraz fehér rum, amely öt különböző ország hat desztillálójából származó 21 rum keveréke. Trinidad, Jamaica, Guyana, Barbados és Java. A faszénen átszűrt rumot koktélalapnak ajánlják, a klasszikus és a modern kreációkhoz egyaránt.

tumblr_n1mod3rgz41sneovvo3_1280

A Banks 7 Golden Age Blend egy komplexebb, közepesen testes, sötét rum, szárazabb aromával. Hét különböző országból származik: Trinidad, Jamaica, Guyana, Barbados, Guatemala, Panama és Java; nyolc szeszfőzdéből 23 rum keveréke.

1350548417jsvs

A harmadik termékük az Endeavour Limited Edition, amiből mindössze 1743 palack készült (a születési éve) és amit az Endeavour hajón megtett út inspirált. Két ritka és érlelt rum keveréke, mindkettő 16 évig érlelődött használt bourbon hordóban.

banks-the-endeavour-rum-limited-edition-carribean-aged-dark-rum-70cl-43-abv_2_

A Joseph Banks Rum Merchants olyan prémium márkát akart létrehozni, amit a legelőkelőbb bárokba kívántak bejuttatni, méghozzá minden különösebb reklám nélkül, úgy, hogy szájról szájra terjedjen a Banks Rum hírneve. Minden rum elegáns, stílusos, 3D hatású üvegbe kerül, a palackok törzskönyvvel és származási igazolással vannak ellátva, a mindkettőn olvasható kalligráfiák Frederick Marns munkáját dicsérik.

tumblr_n1mod3rgz41sneovvo9_1280 tumblr_n1mod3rgz41sneovvo8_1280 tumblr_n1mod3rgz41sneovvo6_1280 tumblr_n1mod3rgz41sneovvo4_1280 tumblr_n1mod3rgz41sneovvo2_1280A kalligráfus művész (1933-2013) sokoldalú tehetség volt, aki nemcsak különböző termékeket illusztrált design ügynökségek munkatársaként, hanem rézkarcokat készített, könyveket illusztrált és mindemellett az angol királyi postával is együttműködött.  II. Erzsébet királynő megkoronázásának 60. évfordulójára ő tervezte a bélyegeket, borítékokat, és a Prince William és Kate Middleton esküvője alkalmából készített kártyákon is az ő írása látható. Az elismert kalligráfus a 17. századi kézírás mestere volt, szabadidejében gyerekeknek tanította az írás művészetét.

Frederick-01 RM-60-Years-PP

Minden vélemény számít!