// bejegyzés

Hírek

Békás bornak híg a leve

Egy brit nő pereli az Asda élelmiszerláncot, mert békát talált az ott vásárolt borában. A lánc komolyan veszi az ügyet, a cikkre reagáló kommentelők szerint kamu az egész, a nő csak meg akar gazdagodni. Ki mit talált már borban?

Azt tudjuk, hogy az absztinencia rossz nekünk, augusztusban szétkürtölte vele a világsajtót az Alcoholism: Clinical and Experimental Research cikke. Ebben egyébként arról számoltak be, hogy 20 éven keresztül vizsgáltak közel 2000 főt, 55-65 éveseket, és kiderült, hogy míg a moderált ivók 41 százaléka hunyt el, addig az absztinensek 69 százaléka.

Szóval, az ember vigyázni szeretne magára, bemegy a hiperbe, levesz egy jó palack bort, otthon kiönti, aztán, mikor inni szeretne, hopp, egy béka van a pohárban. Legalábbis ezt állítja Isolde Beesley. A Leicestershire-i (leszter, ahogy a Worcester szósz sem vorcseszter, hanem vuszter szósz…) hölgy egy palack saját márkás spanyol bort – pontosabba egy Moscatel de Valenciát – vett a családi murira, ahol állítólag majdnem megitta a brekust.

Per lett. Az Asda komolyan veszi, első reakciójuk az volt, ami nekem is: gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy béka belekerüljön egy palackba az üzemben. Aztán gondolkodtam: egyszer egy üveg Szalonban (klasszik, nem az új) találtunk egy mumifikált egeret, akkor vettük észre miután nem a várt húzása volt a sörnek. Elég kemény élmény volt. Volt egy tisztítófolyadékot tartalmazó pezsgő is, a cég elnézést kért, és egy kartonnal kaptunk ajándékba. Azóta minden ilyet hajlamos vagyok elhinni.

Annak ellenére, hogy eléggé gyenge a sztrori. A Moscatel fehér bor, a képen is láthatóan eléggé zavaros, és jól kivehető benne a brekus. Ahogy a Decanter cikkét kommentelők is írják: nem nagyon érthető, hogy nem vette észre sem a hölgy, sem az eladó a békát vagy a bor állapotát, ill. az sem, hogy utána otthon még ki is töltötte magának egy pohárba, ahol ismét elkerülte a figyelmét, és csak akkor vette észre, mikor már majdnem megitta…

Beesley asszony mindenesetre komolyan veszi, ha csak pénzre megy, ha nem: a hüllőt átadta a helyi ÁNTSZ-nek kivizsgálásra. Engem pedig az érdekelne, kinek voltak még hasonló tapasztalatai, elsősorban persze borral, itthon. Írjátok meg!

Kapcsolódó:

Ajánljuk:

Hatékony a rák ellen a bor
Kerülőutak függőlegesen
Dupláztak a kínaiak
Ezüstérmések a borászok
Átrajzolódik a bortérkép
Megszólal a London Tokaj
Parker és a Mágikus húszak

5 hozzászólás ehhez: “Békás bornak híg a leve”

 1. áá, szerintem nem volt ott semmiféle béka.. kacsa az egész… :)

  Írta: csekegabor | október 8, 2010, 12:21
 2. Békává változtatta a borászt a sörtündér…

  Írta: Fater | október 8, 2010, 12:35
 3. Egeret, vörös rókát, de még túlhajszolt lovat is találtam már borban:)

  Írta: zoli | október 8, 2010, 19:32
 4. ez jó! egeret én is, lovat is, sőt, birkát…

  Írta: Kántorbandi | október 11, 2010, 10:27
 5. Cibetmacskát és pisijét is:)))

  Írta: Borkandur | október 11, 2010, 17:23

Hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!Legutóbbi hozzászólások

 • malnale: En nemetorszagbol jöttem elöször Somlora,azert, mert nagyon szeretem a bort. Kerdezösködtem utana, hogy...
 • BZoltan: Régi fogadalmam, hogy somlói termelővel kapcsolatban igyekszem csendben maradni, de Tamás esetében ez nehéz....
 • BZoltan: Szerintem kimondottan nagyszerű dolog, hogy a természetesség és a kézművesség nem alternatívái egymásnak,...

Ezt olvasták legtöbben

 • No results available

Csatlakozz!