Békás bornak híg a leve

Egy brit nő pereli az Asda élelmiszerláncot, mert békát talált az ott vásárolt borában. A lánc komolyan veszi az ügyet, a cikkre reagáló kommentelők szerint kamu az egész, a nő csak meg akar gazdagodni. Ki mit talált már borban?

Azt tudjuk, hogy az absztinencia rossz nekünk, augusztusban szétkürtölte vele a világsajtót az Alcoholism: Clinical and Experimental Research cikke. Ebben egyébként arról számoltak be, hogy 20 éven keresztül vizsgáltak közel 2000 főt, 55-65 éveseket, és kiderült, hogy míg a moderált ivók 41 százaléka hunyt el, addig az absztinensek 69 százaléka.

Szóval, az ember vigyázni szeretne magára, bemegy a hiperbe, levesz egy jó palack bort, otthon kiönti, aztán, mikor inni szeretne, hopp, egy béka van a pohárban. Legalábbis ezt állítja Isolde Beesley. A Leicestershire-i (leszter, ahogy a Worcester szósz sem vorcseszter, hanem vuszter szósz…) hölgy egy palack saját márkás spanyol bort – pontosabba egy Moscatel de Valenciát – vett a családi murira, ahol állítólag majdnem megitta a brekust.

Per lett. Az Asda komolyan veszi, első reakciójuk az volt, ami nekem is: gyakorlatilag lehetetlen, hogy egy béka belekerüljön egy palackba az üzemben. Aztán gondolkodtam: egyszer egy üveg Szalonban (klasszik, nem az új) találtunk egy mumifikált egeret, akkor vettük észre miután nem a várt húzása volt a sörnek. Elég kemény élmény volt. Volt egy tisztítófolyadékot tartalmazó pezsgő is, a cég elnézést kért, és egy kartonnal kaptunk ajándékba. Azóta minden ilyet hajlamos vagyok elhinni.

Annak ellenére, hogy eléggé gyenge a sztrori. A Moscatel fehér bor, a képen is láthatóan eléggé zavaros, és jól kivehető benne a brekus. Ahogy a Decanter cikkét kommentelők is írják: nem nagyon érthető, hogy nem vette észre sem a hölgy, sem az eladó a békát vagy a bor állapotát, ill. az sem, hogy utána otthon még ki is töltötte magának egy pohárba, ahol ismét elkerülte a figyelmét, és csak akkor vette észre, mikor már majdnem megitta…

Beesley asszony mindenesetre komolyan veszi, ha csak pénzre megy, ha nem: a hüllőt átadta a helyi ÁNTSZ-nek kivizsgálásra. Engem pedig az érdekelne, kinek voltak még hasonló tapasztalatai, elsősorban persze borral, itthon. Írjátok meg!

Hozzászólások

Minden vélemény számít!