Bock Villányi Rosé Cuvée 2009

Közepesen intenzív, elénk rózsaszín, vagyis lilás árnyalatú pink, és hopp! csavarzár a palackon! Üdvözlendő, régóta ilyen kellene.

bock_rose_2009_slukk_470

Kireccsentve atom frissrozés gyümölcsök, elég széndioxid, szép savak, málnacukor, és némi negédesség, ami azonban nagyon okos, az a 12,5%-as alkohol. Ilyen rosét ilyenre kell hangolni. Marhaság, hogy „nyári estékre”, hisz most is tök jó, ha ideológia kell mindenképp, akkor farsangra. Portugizi, kékfrankos és cabernet-k. A szalámis bagettől a pörköltszaftos galuskáig mindenhez el tudjuk képzelni. Bolttól és mennyiségtől függően 1700-2000 Ft- Nálunk ez 3 jó csillag.

Hozzászólások

 1. akov mondta

  Nálam ez egy negatív meglepetés volt, a “rózsaszín víz” kifejezéssel tudnám legjobban jellemezni. Semmi test, semmi utóíz. Ezt én egy negatív rosé példának tartom.

  A csavarzárnak hozzátok hasonlóan én is örültem!

 2. Kántorbandi mondta

  nagyon megosztó lehet, mert hozzászoktunk a “nehezebb” rosékhoz, több test, hogy bírja a több alkoholt. szerintem fontos jel a 12,5%, külföldön ezt a típusú rosét nem lehet eladni többel.

 3. akov mondta

  az alkohol tényleg magasnak tűnik, ennek ellnére zérus testtel rendelkezett a bor, a szokásos fajélesztős burjánzással. nem írtam, de provence-i és languedoc-i grenache alapú rosékat tartanám mondjuk kiindulásnak, nem a hazaiakat. nem ízbombára vágyok és nagy testre, hanem arra, hogy legyen egy bornak utóíze. ezt hiányoltam itt.

 4. StevieKraft mondta

  Így látatlanban – ez a cash flow javító, nincs ezzel semmi baj, csak legfeljebb a borász jobban jön ki a dologból, ha elindít egy második sorozatot ilyenekből. Megcsinálni egyszerű, és mint tudjuk a rosé esetében igen-igen fontos a jegesvödör, amely ápol s eltakar (a provance-iaknál is, hajajajj…)

Minden vélemény számít!