Buda is megkapja a magáét

Most végre Buda is megkapja a magáét. Két fesztivál volt az Ideiglenes Városház Téren, most viszont a Millenárison állították fel a jól ismert fakalyibákat. A Borravaló FesztKommandó kiment, kóstolt, hogy elmondhassuk, mire kell jól odavigyázni.

 

 

***

 

Szolgálati Közlemény!

 

A Fesztiválnak, jelentjük már vége. Tessék így tovább olvasni. Köszönjük!

 

2007.06.04.

 

***

 

Tehát a Millenárison leledzik a fesztivál, a belépő 1100 forintot kóstál. Ezért az emberhez vágnak egy poharat is. Itthon még nem tudják a szervezők eldönteni, hogy akkor most belépő van, ami lefogyasztható, vagy nincs belépő és akkor fizetni kell a kóstolásért. Na mindegy, a szervezésben ennyi kivetnivalót találtunk csupán. Ez is megoldódik majd. Külön jó viszont, hogy a kóstolóért nem kuponokkal (azok az őrült kuponok!), hanem sima, egyszerű készpénzzel lehet fizetni. A Millenáris helyszínnek egyébiránt nagyon jó, de ez már kiderült korábban is.

 

Amit néztünk: érdemes végigkóstolni a Freixenet Cava standot, spanyol pezsgők remek minőségben, jó áron. Aztán tessék szépen átcaplatni a Törley standhoz, ami egy kék sátor, és megállapítani, hogy Budafokon is tudják, hol terem az expedíciós likőr. Miazhogy, nagyon is. Aztán hát ott van a sátorban az összes olyan itóka, amiről írtunk, hogy az IWSC-n érmet kaptak, és rendes, emberbarát áron fogyaszthatók.

 

 

Miután megvolt a behangolás, a Vylyan 2006-os rizlingjét vizsgáltuk, fele olasz- fele rajnai rizling és kurvisztikusan jól sikerült. További vörösök és fehérek után megtaláltuk az ultimate bűnbarlangot, ami ellen Norbi biztos légicsapást hívna, de szerintünk alapvetően a legzseniálisabb kombók egyike az utóbbi évek felhozatalából: bor és csokoládé összekóstoló. A Malatinszky kúria standjánál a díjnyertes rozéjukat kerestük, meg is találtuk.

 

A külföldiek közül az egyik sátorban (most már meg nem mondjuk hol) ott van az általunk korábban Dél-Afrika kapcsán emlegetett chenin blanc-ok egyike, a Simonsig hugenotta tömegborászat pincéjéből, érdemes egy ízlelővel megnézni, ezt a kimondottan közép polcra gyártott, újvilági filozófiával készült, erőteljes körtearomákat felvonultató italt. Árban is össze lehet mérni mondjuk a György Villával, aztán vonja le mindenki a maga következtetését. Amit még feltétlenül ajánlunk: hátul van egy fél kilométer hosszú sajtpult. Ha valaki úgy dönt, hogy szépen végigcsordogál a pincészeteken, vigyen magával madárláttát, jó lesz a savak leküzdésére. Hajrá!

 

 

Ja igen! Szombaton este várható az őrület csúcsa, tessék kimenni, és megnézni a Millenáris tavában önfeledten pancsikoló Dr Nemtudomkát.

 

Borravaló FesztKommandó, Millenáris Park

Térkép itt, rajta a pincészetek, szivarászatok, szóval a standok.
http://www.budaigourmet.hu/new/map/map.html

 

Korábban:

 

A nagy londoni balhé 4.: rengeteg magyar érem

Itt a tavasz, dagad a fesztivál

Hozzászólások

 1. mondta

  3. Rookie 2007-06-14 13:47:28

  hogy nincs ingyen ebéd??? hol nincs?

  Amúgy van abban valami, amit mondasz te szervező! …

  2. szervező 2007-06-12 10:10:55

  Rookie!

  Te mondod hogy jó buli volt. Akkor nem ért meg egy mozijegy árát, Gondolod, hogy a borászok fizették a jazz zenekart, az ülőpadokat, a Wc-t, a biztonsági őrzést, a biztosítást, a takarítást , a reklámot, etc..etc….
  Tanuld már meg: NINCS INGYEN EBÉD! Magyarul: a jó szolgáltatásért fizetni kell, Sokszor sajnos a rosszért is. De akkor meg keresni kell helyette egy jót.:)

  1. Rookie 2007-06-04 12:28:28

  Igen, ez most kivételesen jó kis buli volt. Tegyük persze hozzá, hogy én csütörtökön voltam ott, és nem pénteken, vagy szombaton, ami nyilván a tömegnyomorral volt egyenlő… A várral szemben, aminél egy borfesztet sem utálok jobban, itt nyugi volt, kellemes hangulat, szálingózó emberek, szabad asztal (ha csak egy is), magyarán minden adott volt ahhoz, hogy az ember valóban jól érezze magát a barátaival, vagy akivel odaeszi a fene… merthogy ez itt a lényeg, kérem szépen… egy hirig van csak: 1000 a belépő, ami már megint abban a filozófiában fogant, hogy “fizess, hogy bemehess és fizethess!” – hogy az ördög tolná a pokolba azt, aki ezt kitalálta!

Minden vélemény számít!