Egri Csillag Weekend

Az idén 10. alkalommal rendezik meg az Egri Csillag Weekendet, ahol egri borászatok kínálják legújabb évjáratú egri csillagjukat a belvárosi Dobó téren. Különleges, történelmi környezet, városi sokaság, izgalmas programok és hihetetlen borélmények várják az odalátogatókat!

Egy hétvége, ami az egri csillagról szól, de a vörös és rozé borok kedvelői sem maradnak szárazon. Látogasson ki, kóstoljon csillagokat, és izgalmas egri borokat!

Egerben a szőlők sokszínűségének köszönhetően a házasítások készítése régi hagyományokra tekint vissza. A borvidéken nincs egy kiemelt fehérszőlő-fajta, ami önmagában, területileg és mennyiségileg is meghatározó lenne, viszont az ültetvények közel 45%-án fehér fajtákat művelnek. Ebből adódott a felvetés, hogy a legemblematikusabb boruk, az egri bikavér mintájára egy házasított egri fehérbort kellene a pincészeteknek készíteni, méghozzá közös márkanév alatt. Az Egri borvidékről így tehát 2011-ben kóstolhatták a borkedvelők az egri csillagok első évjáratait. Idén ezt a 10 éves évfordulót ünnepli a borvidék!

Kiállítók: Akona Pincészet, Bolyki Szőlőbirtok, Gál Lajos, Gál Tibor Pincészet, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Torma Pince, Tóth Ferenc Pincészet, Tóth és Tóth bor, Agria Sajt, Egri Chiliagok, 383 Ásványvíz, Egri Borút Egyesület, és a kiállítói lista még bővül…

Fellépők: Egri Csillagok Hagyományőrző Együttes, Sárbogár, Okos Viola, Simple Acoustic, Superego3, Szabó Anna ‘Rozsi’, Báder Elemér & Svéd Mátyás duó, Juhász Marci (Nomád), Back To Floyd

Belépés: a belépés ingyenes, a fesztiválon való kóstoláshoz kérjük vásárolja meg az 1.000,- Ft-os logózott poharat, ezzel is támogatva a rendezvényt.

További információk: www.facebook.com/EgriCsillag

Minden vélemény számít!