Egy osztrák borász zuhant le és halt meg Fertőszentmiklósnál

Nemrég olvastam egy hírt, melyről akkor még nem tudtam, hogy kiről van szó. Most, hogy a Falstaff oldalát lapozgattam, hirtelen rádöbbentem: egy fiatal osztrák borász, Gerard Leberl volt az a turista, akinek pár napja Fertőszentmiklósnál nem nyílt ki az ernyője.

Az MTI hír rövid volt és lényegre törő, át is siklottam felette, csak egy röpke gondolatom volt közben, hogy „már megint.”

Budapest, 2012. április 21., szombat (MTI) – Lezuhant és meghalt egy ejtőernyős a Győr-Moson-Sopron megyei Fertőszentmiklósnál – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-vel.

Később közölték, hogy egy osztrák turistáról van szó. Nem is emlékeztem volna a hírre, ha nem akadok bele a Falstaff magazin online kiadásában a megdöbbentő hírre, mely szerint Gerard Leberl 35 éves osztrák borásztehetség hunyt el ejtőernyő balesetben Magyarországon.

Leberlnek hobbija volt az ejtőernyőzés, ahogy ez a kép alapján is kiderül.

Szeretett utazni, borászati gyakorlatot Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Kaliforniában és Ausztráliában szerzet, és veszélyesen élni, nagyokat álmodni, alkotni. Ilyen alkotás volt a Falstaff által is kiemelt bora, a Peccatum (latinul bűn), mely a fiatal borász stílusát jól jellemezte. A Falstaff elég ironikusan megemlíti, hogy a borait kimondottan hosszú életűre, lassan érőre hangolta. A burgenlandi borász 22 hektáron gazdálkodott.

A dologról akaratlanul is Alois Kracher jutott eszembe.

Minden vélemény számít!