Etyek-Budai Pezsgőszalon

A Gellért téri Vino Piano borbár is csatlakozott a Winelovers tematikus rendezvénysorozatához, a Pezsgő Szalonhoz és június 25-én párhuzamosan tart sétálókóstolót és mesterkurzusokat.

A sétálókóstolón az Etyek-Budai borvidékről – amely adottságai kedveznek a pezsgő és habzóbor készítésének – a hazai legszélesebb pezsgő szortimenttel rendelkező Törley Pincészet, valamint a Kertész Pince, Kálna Pince, Gombai Pince és Kattra Pince tételei lesznek kóstolhatóak. A kiállítók legalább 2-2 meglepetés palackkal készülnek és lesznek debütáló pezsgők, amelyek az eseményen mutatkoznak be először.

11429424_10206083585022975_727582354_n

A Junibor Egyesület elnöke, Hernyák Tomi Franciaország leghíresebb pezsgőkészítő borvidékéről Champagne-ról, a tradicionális módszerrel készülő pezsgőkről és saját champagne-i tapasztalatairól mesél. Rókusfalvy Palkó az újvilági Pinot Noir-okról tart előadást; Kálna István, az etyeki Kálna Pincétől pedig saját készítésű kézműves pezsgőivel mutatkozik be.

Programok:

18:00-22:00
Sommelier terem- Tematikus nyitott kóstoló

Kertész Pince
Kálna Pince
Gombai Pince
Kattra Pince
Törley Pezsgőpincészet

18:30-20:30
Bemutató terem- Mesterkurzusok, előadások

Kálna István (Kálna Pince) – mesterkurzus

Rókusfalvy Palkó (Rókusfalvy Pince) – Mit tud az „Újvilági Pinot Noir?”

Hernyák Tomi (Hernyák Pince) – Champagne-ban szerzett tapasztalatok, Mit tud az Etalon?

További információk itt.

Minden vélemény számít!