Etyeki Kúria Design Lounge

Az Etyeki Kúria a Design Hét keretében beköltözik Budapestre, ahol szeptember 29-30 között várja az érdeklődőket számos programmal, beszélgetéssel és borral.

Milyen szerep jut a designnak egy minőségi borászat életében és milyen szerep juthat az Etyeki Kúriának a Design Hét Budapest 2016 keretében? Erre és ehhez hasonló kérdésekre keresik a választ a pop-up Kúriában, ahol nem csak a címkéiknek, hanem az Etyeki Kúria épületének design titkaiba is beavatják a látogatókat.

14359254_845763525561311_8060514557438453853_n

Szeptember 29-én és 30-án az Etyeki Kúria beköltözik a belvárosba, hogy együtt pezseghessen a fiatalokkal egy erre a célra kialakított pop-up közösségi térben, ahol érezhetik és átélhetik a Kúria szemléletét, hangulatát, és az általa képviselt értékeket. A Szabadság tér 14. szám alatti térbe azokat az érdeklődőket várja az Etyeki Kúria, akik kíváncsiak a design és a minőségi borkészítés és -fogyasztás összefüggéseire és közben szívesen meg is kóstolják a Kúria aktuális borait.

A pop-up tér belső kialakításán a MOME végzett illetve doktorandusz hallgatói, Szűts Nóra, Bene Tamás és Baló László Dániel dolgoznak. A MURUM Stúdió fiatal tehetségeinek köszönhetően a rendhagyó pop-up közösségi tér önmagában is kimeríti a design fogalmát!

Szeptember 29-én Winkler Nóra moderálásával kezdődik egy beszélgetés, amelyen olyan kérdésekre keresik a válaszokat, hogy milyen szerep jut a designnak egy minőségi borászat életében és meddig terjedhet az önmegvalósítás és hol kezdődik a funkcionalitás? A beszélgetőpartnerek, a Kúria arculatát megálmodó Cordula Alessandri, az épületet megtervező építész Bordás Péter és a borokat készítő borász, Mérész Sándor.

A fiatal designerek installációját a szeptember 30-i zárópartyn Nemes Márton képzőművész és Szegedi Kata divattervező rendhagyó bemutatója egészíti ki.

Program:

Szeptember 29-30. 11:00-23:00
Pop-up kiállítás a Kúria boraival és Nemes Márton alkotásaival. Borkóstoló

Szeptember 29. 18:00-23:00
Mesterhármas – DESIGN (Cordula Alessandri), ÉPÍTÉSZET (Bordás Péter), BOR (Mérész Sándor)
Az est moderátora: Winkler Nóra

Szeptember 30. 19:00-23:00
Szegedi Kata divattervező és Nemes Márton festőművész rendhagyó bemutatója, majd after party

Helyszín:
1054 Budapest, Szabadság tér 14.

A Design Hét programjain való részvétel ingyenes, a party regisztrációhoz kötött: marketing@etyekikuria.com

További információ itt.

Minden vélemény számít!