A fekete leves élvezete II.

Folytatjuk kalandozásunkat a kávé világában. Az aeropress után Kántor Enikő magyar barista bajnok, a Kávé Akadémián vezetője a Chemexszel és a V60-assal ismertet meg minket, de lefőzünk egy espresso italianót is. 

A fekete leves élvezete II. - borravaló

A múlt héten a Kávé Akadémia vezetője, Kántor Enikő az aeropress módszerrel készített nekünk kávét, a Pátyon működő Monterosa manufaktúra pörköléséből. Most két másik technológiával ismerkedtünk. A Chemex és a V60 filteres módszerek, a presszógépek eredményétől merőben eltérő stílusú kávét készítenek. Azért az olasz espresso sem maradt el. Mindezt Pamwamba és Geisha fajtákból, utóbbi a kávérajongók nagy kedvence, különleges fajta.

A hanganyag itt hallgatható meg:

A borravaló megszólal: minden szombaton 10.00 órától a Budapesten és környékén fogható 90.9 Jazzy ad otthont boros-párlatos-italkultúrás kirándulásainknak, a hétvégi Jazzy Weekend életmód magazin keretein belül. (Ismétlés minden vasárnap 16.00 órától.)

Minden vélemény számít!