Újra várja a borbarátokat a Furmint Február Nagy Kóstoló!

FF_NAGYKÓSTOLÓ_2023_v2

Közel másfél évtizede merült fel először a furmint szőlőfajta népszerűsítő programsorozat, a Furmint Február gondolata. Ennek keretében februárban szerte az országban – sőt túl a határainkon is – éttermek, borkereskedők, borbárok állítják majd a középpontba a furmintot. Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja idén is a Furmint Február Nagy Kóstoló, melyet a tradíciókhoz híven […]

Boros Bronzvasárnap

borszalon-fb-cover

A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, valamint társszervezőként a Pannon Borbolt idén negyedik alkalommal szervezi meg az Adventi Borszalont a baranyai megyeszékhelyen. 

Vulkanikus Borok Fesztiválja

241507728_1079701482564816_2402396907733272425_n (1)

A Vulkanikus Borok Fesztiválja egy hagyományteremtő és egyben hagyományőrző gyöngyöspatai rendezvény augusztus 26.-a és 28.-a között, mely elsősorban a helyi borok különlegességére, s ezzel együtt a helyi kulturális értékekre szeretné felhívni a figyelmet.

Újra egri borkóstoló Budapest felett

borkostolo_budapest_felett_3

A tavalyi telt házas kóstolót követően az Egri Borműhely idén is a budapesti belváros egyik legszebb panorámáját nyújtó High Note SkyBarba hívja az egri borok kedvelőit. A tizenegy egri pincészet széles borkínálatot vonultat fel az augusztus 25-én megrendezésre kerülő kóstolón, amelyre elővételben már elindult a jegyértékesítés.

Világszerte ismert balatoni fotók a füredi borászatban

Pályi-Zsófia-kiállítása-a-Gyetvai-Villában-2-fotós-Heim-Alexandra

A Balatontól pár percre található, impozánsan felújított balatonfüredi Villa Gyetvai borászatként és egyben művészeti kiállítótérként is funkcionál. Az idei nyáron a szívükhöz közel álló téma került a villa falaira, egy nemzetközileg is elismert fotósorozat a Balatonról, amely egészen augusztus 10-ig megtekinthető. A számos magyar és nemzetközi díjat kapott fotográfus, Pályi Zsófia által készített, a „Balaton, […]