Ezek idén a Balaton legjobb alapanyagai

1M8A9089-2

Kiderült mik a Balaton régió legjobb alapanyagai 2016-ban: ha még nem hallott a balatonfenyvesi Angus marháról és a vászolyi sajtról, itt az ideje megjegyezni ezeket a kiemelkedően jó minőségű hazai termékeket és persze a termelőket is. 

Megnyílt a Carpe Diem Borbár

IMG_8179

A Zoltán utcában, a volt kiSSBende bisztró cserélt helyet a Carpe Diem Borbárral, amit a finewines.hu borkereskedést vezető Tar Ferenc és Li JiaLei nyitott meg.

Új arculatát keresi a Szekszárdi borvidék

szekszard_arculat_palyazat_kep1

A Szekszárdi borvidék pályázat keretében újítja meg arculatát. A 2016. október 11-én induló megmérettetés professzionális lebonyolításában az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal segíti a borászokat. A tervezők munkáikat október 28-ig tölthetik fel arra az online felületre, amelyen keresztül a közönségszavazás is lezajlik majd a november eleji díjátadás előtt.

Desszert, bor

IMG_7855

A barackos-rozmaringos galette szerintem egy tökéletes, a mostani napsütéses őszhöz illő sütemény, amihez – bár igaz hogy nem desszertbor – remekül passzolt a TR Művek Nyári hársa.