Több kékfrankos – még szekszárdibb lesz a bikavér

SONY DSC

Emelkedett a kékfrankos kötelező részaránya a szekszárdi bikavérben. A legfrissebb termékleírásba foglalt szabályozásnak megfelelően a vörös házasítás legalább 50%-át kékfrankos és kadarka adja, ebből a kékfrankosnak minimum 45%-ot, a kadarkának minimum 5%-ot kell kitennie.

Zétától Zétáig – Holdvölgy kóstolóest

IMG_7226

Nagyjából egy hónappal ez előtt a bemutató előtt jártam először a Holdvölgy Pincészetnél – és bár akkor csak egy gyors körre futotta– így, azzal a pincelátogatással együtt lett nekem egy kerek egész a Holdvölgy brand.

DS esték – 1. rész

IMG_7178

Lesz egy ilyen sorozat szerintem. Én a Drop Shop-ban, ahogy borokat kóstolok, hol valami tematika szerint, hol csak úgy, ahogy a kedvem tartja vagy ahogy ajánlják nekem.

Pannonhalma a múltban és jelenben

IMG_6912

Pannonhalmán legutóbb akkor voltam, amikor még híre-hamva sem volt azoknak a beruházásoknak, amik miatt ma akár két napot is el lehet itt tölteni. Kultúra, gasztronómia, bor, a tradíciók és a szembeötlő innováció mind-mind része ennek a fejlődésnek, ráadásul olyan összhangban, amit Magyarországon nagyon keveset látni.

#OPENTHENOW

IMG_6901

A Moët & Chandon legújabb kampánya erre az életérzésre épít és mi gondolkodás nélkül megvesszük a klasszikus, milliós palackszámú Impériallal, a 3 literes pezsgősüveggel, a legújabb trendnek számító roséval és a világ első jégkockával fogyasztott champagne-val együtt.