Újdonságok a Gourmet-n

Gourmet-2014-1

Exkluzív eseménye a magyar gasztronómiának a Gourmet Fesztivál, a borokat is beleértve. Remek hazai éttermekkel, borászatokkal, cukrászdákkal és egyéb, gasztronómiához kapcsolódó kiállítókkal találkozhatunk május 30. és június 1. között a Millenárison.

Az abruzzói trakta

Az abruzzói trakta

Hol volt, hol nem volt, tavaly ősszel lelkes kis csapatunk az olivaliget.com meghívására Pianellába (Abruzzo) látogatott olíva-szüretre. A beszámolót szerettétek, akkor az olajgyártást jártam körül és az olíva viszonyát a borfogyasztókhoz. A többi élményről folytatást ígértem, hát legyen.

A Vasember olaja

A Vasember olaja

Miért fontos a borfogyasztóknak az olívaolaj? Miért fontos egy olívatermelőnek a boros közönség? A válaszokat Abruzzoban kerestük. A borravaló Pianellában turnézott az olivaliget.com meghívására – I. rész.

Attila Wine & Litauszki

Attila Wine & Litauszki

Szomolya az egri borvidéken található falucska, amely vulkáni, riolittufás talaján és kaptárkövein kívül ma már két borászról is híres: Kaló Imre mellé felzárkózik Vámos Attila és az Attila Wine.

Stílusos búcsú

Stílusos búcsú

Nemrég, 2011 elején még azon örültem, hogy a Gróf Buttler pince jó kezekbe került Herczeg Ágihoz. Most részben elválnak útjaik, Ági a tanulmányaira koncentrál és más szerepkörben marad meg kötődése Egerhez és a Buttlerhez.