Gasztrofalu Köveskálon

Köveskál a Káli-medence gasztronómiai közepe, ahol a falu főutcáján sorra érik egymást a finom borok és a neves éttermek. A Gasztrofalu 2014-ben az ő közös összefogásukból született meg és nemsokára egy éves évfordulóját ünnepli.

kalikovek

A Miakő, a KáliArt Inn, a Kővirág, a Liszkay-kúria és a helyiek is bekapcsolódnak a programsorozatba, ahol a finom ételek mellett a borokat sem kell hiányolnia senkinek, többek között a Pálffy Pince, a Káli Kövek vagy a Trombitás Pince tételeiből válogathatnak a látogatók. Az itteni vendéglátóhelyekben közös, hogy bárhová is térünk be, otthonos fogadtatásra, maximális minőségre, helyi alapanyagokból készült fogásokra, házi lekvárokra, szörpökre és friss fűszerekre számíthatunk. A Gasztrofalu séfjei pedig egy közös, Káli-medencei étel megalkotására is készülnek.

Május 1-jén, a Gasztrofalu megalakulásának első éves évfordulóján reggeltől estig tartó programokkal készülnek a vendégeknek. Lesz szőlőtőke ültetés a falu közepén, lehet bort kóstolni, bemutatkoznak a néptáncosok és a legkisebbek is külön műsorral készülnek. Nyitva lesznek az éttermek és a borászatok, sőt, a helyi kertek is kinyitnak, ahol a falubeliek várják majd házi harapnivalókkal, sütikkel, pogácsával a betérőket.

További információk itt.

Minden vélemény számít!