// bejegyzés

Slukk!

Gere Tamás és Zsolt Rosé 2011

Az átlagosnál mélyebb színű, részletgazdag rozé, friss szamócával, cseresznyével, meggyel, édes fűszerekkel. Zamatos, friss, tetszik.

Nemrég jártam Villányban Gerééknél, egy nagyobb magazinanyag kapcsán. Örültem a lehetőségnek, a családi pincészet mindig is egyik kedvencem volt a vidékről, emberi léptékeivel, földhöz ragadt gondolatiságával, azokkal a borokkal, melyek arra törekszenek – sikerrel –, hogy Villányt természetesen mutassák be, kiemelkedő árérték arányú borokkal.

Az ódazengés után ideje átlovagolni a témára, vagyis a 2011-es rozéra. Jó és követendő fejlemény, hogy az olaszrizling és rozé esetében most tértek át a csavarzárra, a rozé jelenleg két kiszerelésben elérhető. Üdvözlendő és átgondolt lépés ez: a csavarzár aromatartó képessége jelentősen túltesz a dugóén.

A 2011-es rozé sillerszerű (Tamás szerint kicsit sötét lett, engem nem zavart a szín, sőt tetszett is) árnyalattal bír, gránátos rubinszínben játszik. Rendkívül intenzív primőr aromái nyitás után azonnal érezhetőek: friss szamóca, cseresznye, meggy, édes fűszerek. Zamatos, friss, tetszetős. Zsolt szerint fröccsnek a legjobb, legalábbis ők általában annak isszák. Ezért mélynek, zamatosnak készül, ilyen kell, hogy legyen akkor is, amikor fele-fele arányban szódavízzel hígítja az ember. Nálam ez a szint szép 3,5 csillag, főleg olyan áron, amelyért mostanában elérhető.

Kapcsolódó:

Ajánljuk:

Gere Attila Portugieser 2010
Santomas Malvazija 2009
Telmo Rodriguez Gazur 2009
Aklan Lesencetomaji Syrah 2009
Bálint Pince Somlói Juhfark 2009
Szabó Pincészet Juhfark 2010
Polgár-Mátyásfalvi Réka Cuvée 2009

2 hozzászólás ehhez: “Gere Tamás és Zsolt Rosé 2011”

  1. tök alap hogy egy rozé fröccsözhető, de azért kíváncsi vagyok hogy ebben a borban mennyi bubi van alapból.

    Írta: italosztaly | január 25, 2012, 18:23
  2. jogos kérdés, egyszerűen kihagytam: enhyén “csíp” a szénsav, jól áll neki, nekem szóda nélkül is csúszik :)

    Írta: Kántorbandi | január 25, 2012, 20:48

Hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!



Legutóbbi hozzászólások

  • marha gulas: Újházi fröccs. Amikor kovászos uborka lével készül a fröccs. Analógan az újházi tyúkhúsleveshez.
  • Kántorbandi: @ Laszlo Vasarhelyi: Való igaz, nem volt helyénvaló ilyen politikai kifejezéssel illetni a szegény...
  • Laszlo Vasarhelyi: Ha valaki nem tudja mit jelent a moszkovita, ne használja a kifejezést..

Csatlakozz!