Karádi-Berger Narancsi Furmint 2008

Karádi-Bergerék kifacsarták a hegyet, adtak hozzá némi citrust meg marcipánt, így született ez a bor.

Erdőbényén az egyik kihagyhatatlan pont a Karádi-Berger pince, minden évben a Bor, mámor… Bénye feszten történik ott valami, ha más nem, emberek heverésznek össze vissza a gyepen kezükben poharakkal. Ha netán úgy esne, hogy arra vetődik valaki, érdemes ezt a furmintot is kipróbálni, mesél benne a hegy.

Nyitáskor brutális ásványosság tör elő, elfedve először mindent, amit fajtajellegből adódóan várunk, mintha a sziklát facsarták volna ki. A Narancsi dűlő vulkáni tufatalaja érződik rendesen. Aztán jönnek a gyümölcsök, citrusfélék alapvetően, citrom és grépfrút, némi mandulás kesernye, de az érett alapanyag is visszaköszön, koncentrációban, extraktédességben, és ez marcipános jegyeket ad neki. Kb. 2500 forint palackja, így aztán 4 csillagra teszem.

Bor, mámor… Bénye, augusztus 12-14.-én – program és részletek itt!

A fesztivál hivatalos oldala

Minden vélemény számít!