Ki a rétre!

Eme fórumon is szeretnénk felhívni a mi kis közönségünk, ladies and gentlemen, az egyemisták és mindenki figyelmét, hogy ezen a hétvégén Somlón végre borfesztivál kerekedik, helyes kis bukolikus project, nagyon súlyos borokkal. Tessenek odamenni, wazze. Miért?

Azért, mert egyrészt a sokféleképpen szép somlói borok kivonulnak a Nagyrétre, márpedig! Márpedig Somló legjelesebb borai koncentráltak, mélyek, titokzatosak, finomak, az értők borai. Györgykovi, ahogy Figula hívta, Fekete Béla, Takács Lajos, Laposáék, Spiegelberg, Kolonics, Csordás-Fodorék, Kreinbacher és Tornaiék – a fehér bor sokféle szépségét képesek megjeleníteni.

Ráadásul nagyon erős vérvörös vonal is lesz, mert főleg az elsőrangú egri vendégborászok (Kaló Imre, Gál Titi, Don Simon József) borzasztóan jó pinókkal és bikavérekkel fogják ellensúlyozni a somlóiakat.

Veszélyes üzem lesz tehát ez a hétvége, de vállaljuk a kihívást. Aki a Balcsin ejtőzik ezen a hétvégén és megreszkírozza a feredőzést a még hűvös, mézédes vízben, semmi perc alatt átugorhat Somlóra, ahol tehát nagyon jó borokat lehet majd kóstolni.

Helyszín: Somló hegy, Nagy-rét, május 17-18., érdeklődni: 88/506 212 Horváth Zita, somlo@kreinbacherbirtok.hu

Korábban:

Amikor megszólal a bazaltorgona

Néhány figyelemreméltó palack

Tokaj tanácstalan, Somló darabos – a nagy furmint-teszt

Minden vélemény számít!