Komoly előadók, fantasztikus kóstolók a Pezsgőkonferencián

A harmadik PEZSGŐKONFERENCIA egyik különlegessége, hogy messze nem csak a szakmának szóló programot kínál, hiszen már a napközbeni előadások is kóstolóközpontúak lesznek, a délután kezdődő PEZSGŐÜNNEP pedig rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt kínál. Lássuk, hogy pontosan milyen programmal is készülnek a szervezők! 

A szeptember 2-án tartandó harmadik Pezsgőkonferencia már a plenáris részében is izgalmas, kóstolókkal tarkított programot kínál majd. Három masterclass keretein belül mutatkozik be a Kreinbacher Birtok, a Kárásztelek Pezsgőpincészet és a Sauska Pincészet; az ő munkájukon és italaikon keresztül keresik a résztvevők a választ arra a kérdésre, hogy, hogy jelenleg hol jár hazánk a világ pezsgőelitjéhez képest.

Nagyon izgalmasnak tűnik a Champagne Charles Heidsieck szakértőjének, Maxime Watelet-nek a reserve borokról szóló előadása, de kiemelt érdeklődéssel várhatjuk a klímaváltozásnak is köszönhetően a világ élvonalába törő Egyesült Királyságban, a Gusbourne Birtokon tevékenykedő Charlie Holland gondolatait.

FMI_6112

Az ezt követő kerekasztal keretein belül a felkért szakemberek majd a fő témára reflektálnak, hogy az ő nemzetközi tapasztalataik szerint hol tartunk, milyen úton juthat el Magyarország is a legjobbak közé. Bár már a rendezvény napközbeni része is a kóstolást helyezi középpontba, a délután kezdődő Pezsgőünnep még ehhez képest is rendkívüli gasztronómiai és kulturális élményt kínál: a vezetett champagne-kóstoló egyes tételeihez ugyanis a felkért séfek komponálják meg a menüt, amelyhez élőzene és a csodás etyeki szőlősorok biztosítják a tökéletes hátteret. Az ezt követő, az eseményt záró open barban pedig egyénileg is végig lehet majd kóstolni a legjobb hazai és nemzetközi pezsgőket.

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény tematikája már elérhető és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.

Minden vélemény számít!