Mészáros Pál Szekszárdi Cabernet Sauvignon 2009

Elképesztő jó árérték arányú, zamatos, finom cucc pattant a kosaramba a múltkor. Az ilyesmikért érdemes állandóan szondázni a polcokat.

Biztos kiderült már, az a mániám elég régóta, hogy – a borboltok, szaküzletek mellett – rendszeresen szondázom az átlagember számára is elérhető (ti. ők általában nem mennek be borboltba sajna) borokat. Ráadásul teszem ezt azzal a perverz szűrővel, hogy 2000 forint fölé csak igen indokolt esetben megyek, így is modellezve egy átlagvásárlót. Erre a palackra is így bukkantam, 1800 forint körüli áron. (Ez éppen a Sparban volt.) Mészáros Páltól nem vártam kevesebbet, azt is tudom, hogy borai nagyon jól vannak árazva, mégis többet kaptam, mint vártam.

Brutál érett anyagról van szó, már nyitáskor dobálja az illatokat kifelé a palack: feketebogyós gyümölcsök, némi pirosbogyós is és fűszerek jönnek sorba. A gyümölcsök egy része friss, más része érett, jó értelemben véve lekváros. Meggy, szilva, szeder, cassis, bors és fahéj, némi hordós jegy. Sav és tannin bőven van, közepesnél nagyobb test, lecsengésben elég hosszú. Atom jó vétel, érdemes bespejzolni. 4 csillag, szuper cucc, igazi szekszárdi.

Minden vélemény számít!