Pezsgők is érkeznek a portugieser világbajnokságra

Szinte minden borfajtának rendeznek versenyeket világszerte, Pécs immár negyedik éve házigazdája a Portugieser du Monde-nak.

Fb cover 2016

A rendezvényt létrehozó Pécsi Borozó felhívására évről-évre több bor érkezik a versenyre, és egyre több a külföldi pincészet is. Idén minden rekord megdőlt, hiszen 9 országból érkeztek nevezések, 85 bort küldtek el Pécsre, a nevezések pedig közel fele külföldről érkezett. Ráadásul több mint 30 pincészet jelentkezett a szombati kóstolóra, ahol  100 bor lesz, köztük például portugieserből készített pezsgők is.

A Portugieser du Monde egyik fő célja a fajta népszerűsítése a nagyközönség felé, ezért április 2-án, szombaton délután 15-20 óra között a közép-európai portugieser-termelők mutatkoznak be Pécsen, a Zsolnay Kulturális Negyedben a nagyközönségnek. Az előzetes jelentkezések alapján a magyar termelők mellett lesznek horvát, német, szerb és olasz borok is a kínálatban.

A kóstolófesztiválon fellép a Jazzimpair együttes, a zárást követően pedig after partyt rendeznek a pécsi Főtér bor és kávéházban. Belépőjegyek már vásárolhatóak a kóstolóra a jegymester.hu oldalon és a jegyirodákban országszerte, elővételben 2.900,-, a helyszínen 3.900,- forintért.

További információk itt.

Minden vélemény számít!