Ráspi Electus 2007

A várban bóklászva leltem rá erre a borra a Ráspi standon. Kovács Anti állt a pult mögött, és igen meggyőzően mondta, hogy Jennifer Lopez kedvenc bora. Simán lehetne.

Kovács Anti (pinceáron.hu) állt a pult mögött, és volt olyan kedves, hogy néhány Ráspit kóstoltatott velem. Az utolsó a sorban ez a Zweigelt selection volt, amely egyértelműen odateszi a pontot a Zweigelt i-jére, miszerint igenis olyan fajta, amellyel érdemes foglalkozni.

Élélnk, céklás szín, meleg bor és mély. Ásványok és meggy ezerrel, kávé és karácsonyi fűszerk, nagyon hosszű lecsengéssel. Nem olcsó mulatság, kb 15 ezer Ft, viszont itt azt kapja az ember,amit kifizetett. Egy lassan kortyolós összetett bor, szép harmóniával. Nálam 4 csillag.

Ja, igen! Anti töltés közben teljesen komolyan azt mondja egy csoportnak, hogy ez Jennifer Lopez kedvenc bora. Nem hiszik? Bizonyításképpen kimutat a Ráspi stand mellett lévő molinóra, hogy nézzék meg maguk. Azon Jancis Robinson arcképével állíja, hogy ez a bor ízlett neki a legjobban, Anti pedig rákontrázik: Na, ugye, megmondtam. :)

Minden vélemény számít!