Szekszárdi – kulcs a szívedhez

Szekszárdi pincészetekkel és borokkal lehet ismerkedni május 8-án a Corinthia Hotelben, a Szekszárdi Borvidéki Borbemutatón.

Az 18.00-21.00 között megrendezésre kerülő sétáló kóstolón húsz borászat mutatja be három-három borát az aktuális kínálatból és a Brill Pálinkaház is kiállít az eseményen. A szekszárdi kadarka az, amire most a legnagyobb hangsúlyt fektetik a szervezők. Akár a nyár vörösbora is lehet ez a fajta, amely savhangsúlyos, könnyed tannintartalommal bír, piros bogyós gyümölcsösség és fűszeresség jellemzi, élénk és lendületes. Meg lehet majd kóstolni rozé, siller vagy vörösbor formájában, a kizárólag kadarkából készülő borok mellett pedig érdemes lesz belekóstolni a szekszárdi bikavérekbe is, hiszen ezekben is megtalálható. A különböző stílusú kadarkák mellett kékfrankost és nemzetközi fajtákból készített vörösborokat is bemutatnak a pincészetek.

szekszardi_borvideki_kostolo_logo

A kiállító pincészetek: Bodri Pincészet, Dúzsi Tamás és Családja Szegzárdi Borászat, Eszterbauer Borászat, Fekete Borpince, Ferger-Módos Borászat, Fritz Borház, Heimann Családi Birtok, Hetényi János Pincészete, Lajvér Borház, Mészáros Borház, Remete – Bor, Sárosdi Pincészet, Schieber Pincészet, Szent Gaál Pincészet, Takler Borbirtok, Tüske Pince, Tűzkő Birtok, Twickel Szőlőbirtok, Vesztergombi Pince, Vida Családi Borbirtok

Jegyvásárlás és további információk itt.

Minden vélemény számít!