Tavaszi Egri Borpiknik

Most szombaton, május 13-án három egri pincészet, a St. Andrea Borászat, az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok és a Kovács Nimród Winery várja a látogatókat a Tavaszi Egri Borpiknik elnevezésű rendezvényen. 

IMG_2416

Napbor Ünnep a St. Andrea Borászatnál

Idén már harmadik alkalommal lesz Napbor Ünnep a pincészetnél, Egerszalókon, ahol egész napos zenei, gasztronómiai és kulturális programokkal várják a vendégeket. Óránként pincetúra, „Borok és ízek találkozása”- Vajda Mihály sommelier interaktív kóstolója, St. Andrea Fehérbor Mesterkurzus – Dr. Lőrincz György tolmácsolásában. A Macok Bisztró és a Senator-Ház ételkülönlegességeit, Sík Péter sajtmester sajtjait és Napbor-sütit is lehet majd kóstolni. Délután Henderson Dávid & Tóth Dávid, este Tóth Vera koncert lesz. A vendégek megtekinthetik Milodánovics Ágnes fotókiállítását, és Pintér Bea selyemfestő mesterrel elkészíthetik saját kreációjukat is. A névadó Napbor mellett érdemes a pincészet más, minél több tételét megkóstolni.

Facebook

IMG_2507

Battonage Majális a Kovács Nimród Pincészetnél

A Kovacs Nimrod Winerynél, Noszvajon a Nyilasmári dűlőben csodás kilátás mellett élvezheti mindenki ezt a tavaszi napot. A szőlősorok mellett piknik hangulatban, takarókon és kényelmesen átalakított hordókon ücsörögve meg lehet kóstolni a pincészet borait, a kiváló ételekről pedig a Nomád Hotel és Glamping fog gondoskodni. A fantasztikus panoráma már önmagában is elég programot nyújt, de azért a vendéglátók gondoskodnak arról, hogy minél színesebb napot töltsenek el náluk. Lehet kóstolni Kovács Nimród muzeális borait jótékonysági célból, az adományokból az Egri Farkas Ferenc Zeneiskolát támogatják, aminek a zenetanárai (Snidero Quartett) szabadtéri koncertet adnak 17 órától. Ha véletlenül lenne rebarbarás-túrótorta, na, azt semmiképpen ne hagyjátok ki, ahogyan a 2013-as Syrah-t se.

Facebook

IMG_2476

Borterasz és dűlőtúra az Almagyar-Érseki Szőlőbirtok

Csutorás Ferenc, dr. Csernus Imre és Mészáros Péter alapították az Almagyar-Érseki Szőlőbirtokot, hogy megmentsék a régi érseki szőlőket. Azóta túl vannak az újratelepítésen és számos fejlesztésen is. Ezek egyike, a pincészet Borterasza is megnyílik szombaton, ahol szintén nem lehet panasz a kilátásra. A Nagy-Eged hegytől a szőlőkön keresztül a környező bükki és mátrai erdőket is megcsodálhatjuk. A pincészet a borok mellett, amelyből széles portfóliót kóstolhatnak a látogatók, kávéval és dűlőtúrával is készülnek.

Bortúrák:

1. túra: 11kor indul Egerből a Bitskey Aladár Uszodától
(Almagyar, KNW, St Andrea, Eger útvonalon át, 45 fővel)
2. túra: 11 órakor kezdődik a program a ST Andreánál, majd Almagyar, KNW és Eger az út vége.
(22 fős busz)
3. túra: 15 órakor indul Egerből
(Almagyar, KNW, St Andrea, Eger útvonalon át, 45 fővel).
4. túra: 15 órakor kezdődik a program a ST Andreánál, majd Almagyar, KNW és Eger az út vége.
(22 fős busz)

Facebook

Minden vélemény számít!