Triplacsavar – bor és kenyér egy bútorboltban

Június 7-én a Fabrika vintage bútorboltban a pipacs pékség kenyereit kóstolhatjátok össze három borász boraival, miközben Babicsek Bernát tangóharmonikán játszik. Élmény a köbön.

A Triplacsavar egy izgalmas kedd estét jelent a Fabrikában – borokat, színeket, formákat, hangokat kóstolhattok.

A Pipacs Pékség kenyereit társíthatjátok olyan borokhoz, amelyekkel kölcsönösen kiemelik egymás legszebb textúráit, izgalmas fűszerességét. A Triplacsavarban különböző műfajok találkoznak, de ami közös: mindannyian óriási szeretettel kezelik a „hangszerüket”, legyen az a szőlő, régi tárgyak vagy éppen a harmonika. Lehet kóstolgatni, iszogatni, hallgatni, beszélgetni, mindezt ráadásul egy igen különleges környezetben.

triplacsavar_3

Zene: Babicsek Bernát (tangóharmonika)

Kenyerek: Pipacs Pékség

Borászok:
Bussay Dorottya (Csörnyeföld, Zala)
Homoky Dorottya (Tállya, Tokaji Borvidék)
Molnár Júlia Dóra (Kisörs-hegy, Csendesdűlő)

Menü
1.Csendes Dűlő Szőlőbirtok – Hárslevelű 2014’ – Pipacs Mákos Friss és légies barátság, a bor savai és a kenyér tésztája játszanak a mákkal.
2. Bussay Dorottya – Szürkebarát – 2011’ – Pipacs Fehér A kenyér vezeti a bort kézenfogva: fűszerek, gyógynövények, menta.
3. Bussay Dorottya – Tramini 2012’ – Pipacs Tönköly Alapvetések: sűrű ízek, édesség és sósság.
4. Homoky Dorka – Sas alja Hárslevelű 2012’ – Pipacs 4 Magos Olajos, sűrű, réteges. A kenyér is, a bor is.
5. Csendes Dűlő Szőlőbirtok Kéknyelű 2013’ – Pipacs Alakor Kövek és ásványok: a hagyományos őrlésű búza és az ásványos talajon érett szőlő találkozása.
6. Homoky Dorka – Hetény Furmint-Hárslevelű 2013’ – Pipacs Mazsolás Az otthonos reggelik emléke.
7. Homoky Dorka – Rizsföld 2013’ – Pipacs Csokis Kalács Krémes édes találkozás, olvadunk.

Helyszín: Fabrika, 1068 Budapest Szondi utca 94/A
Dátum: 2016 június 7.
Hozzájárulás: 2500 Ft

Szervezők:
Markó Barbara
Budavári Dóra

További információ itt.

Minden vélemény számít!