// bejegyzés

Slukk!

Vylyan Mandolás Cabernet Franc 2007

Bemutatkozott a prémium feletti kategóriájú, dűlő- és hordóválogatott Vylyan csúcs-cabfranc.

A Mandolás-dűlő, a mandulavirág, a húsvét, a fény eljövetele szoros összefüggésben áll (a piacra kerülést illetően még a megfelelő palackérettség is szerepet játszott, szóval teljes a konstelláció). A dűlőről szüretelt szőlő mindössze két tartályt tölt meg, ebből válogatják le a legjobb hét hordónyit.

Sűrűn, 1,8×80-as térállással van ültetve, a művelési mód Guyot, 28 hektó jön le egy hektárról (ha utánaszámolsz az 4 dl-t jelent per tőke). A szüret egy bő hónappal a normál előtt, szeptember 26-án megtörtént. El akarták kerülni a túlérést (sikerült), viszont a meleg évjárat miatt ez lesz az egyetlen dűlőválogatás, a többi “nagy” alapanyag a prémium borokba került (ez a fogyasztó szerencséje is lehet egyben, utána kell nézni és kóstolni).

A bor közepes intenzitású bíbor színnel mutatkozik be, egyáltalán nem fekete, vagy sötét. Az illat sem tolakodó, inkább elegáns, viszont gyönyörűen gyümölcsös, még primer erdei-bogyós aromákkal. A hordó okosan a háttérből teszi a dolgát. Testes bor, de nem a lépegető exkavátor-típus. Meleg karakterű, nagyon lendületes gyümölcsösséggel, édesfűszerekkel, bő és érett tanninnal, megfelelően támasztó savakkal, hosszú,szintén forró, friss gyümölcsbe futó lecsengéssel.

Nagyon jó látni, hogy a légiesség és elegancia felé fordul az iránytű Villányban is. Nyilván nem kis bor, de ezt ne is várjuk egy villányitól. Nem olcsó (tízezer felett van polcon, a Slukk! pedig ugye ár-érték arányról is szól, de ezzel együtt is ez csak mínusz fél csillag). Ez biztosan jó irány: négy és fél csillag.

Kapcsolódó:

Ajánljuk:

St. Andrea Pinot Gris 2007
Barcza Bálint Csobánc 2007 (édes)
Polgár Portugieser 2009
Ortega Fournier Urban Uco Torrontes 2009
Emiliana Adobe Syrah Reserva 2010
Fekete Béla Somlói Olaszrizling 2007
Nyakas Budai Riesling 2011

Nincs hozzászólás ehhez: “Vylyan Mandolás Cabernet Franc 2007”

Hozzászólás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz!



Legutóbbi hozzászólások

  • italosztaly: hozzáteszem hogy ezzel az évjárattal a címke design is megújult, amit szerintem nagyon eltaláltak. az...
  • aquarius: a bornévre kattintva ( a honlapon ) megnyilik a részletes adatlap.. http://www.gdvajra.it/sheet...
  • marha gulas: Újházi fröccs. Amikor kovászos uborka lével készül a fröccs. Analógan az újházi tyúkhúsleveshez.

Csatlakozz!