• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Áprilisban kékfrankos

2016-04-19 ● borravalo.hu

Hamarosan itt a Kékfrankos Április kóstolórendezvénye. A szervezővel beszélgettünk a kóstolóról és a kékfrankosról. A tavalyi kóstoló után a tapasztalatokból tanulva a rendezők megtartották, ami jól bevált, de újítottak is.

Harsányi Dáviddal ültünk le, a Kékfrankos Áprilist szervező Winelovers csapatából. A beszélgetés alapvetően a rendezvényről és a fajtáról szólt, de természetesen nem hagyhattuk ki, hogy rákérdezzünk a Winelovers rendezvényei körül kialakult vitára, névválasztásokra. A beszélgetésből kiderül, hogy milyen mesterkurzusok lesznek, illetve, hogy a kóstolón milyen újításokat vezettek be.

Itt lehet a beszélgetést meghallgatni:

Zene: Dexter Gordon – Days of Wine and Roses

Kékfrankos Április

Címkék: Balaton, bikavér, Eger, Harsányi Dávid, kékfrankos, Kékfrankos Április, kóstoló, Mátra, mesterkurzus, Sopron, Szekszárd, Villány, winelovers

← Badacsony New Yorkban 2016 ?Hundert Prozent Balaton, schöne Panorama? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Októberben idén is olaszrizling

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!