• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Budapesti Borbár Túra 2016

2016-06-02 ● Kodela Mia

Az első Budapesti Borbár Túra június 8-án! A főváros 22 borbárja Magyarország 22 borvidékét és borászait látja vendégül.

13240574_1080418655352051_580397864114008217_n

Ha szereted a borokat, szinte biztos, hogy jártál már borbárban. Tudtad, hogy Budapesten több mint húsz van belőlük? Ha végigjárod és megismered őket, rádöbbensz majd, hogy mindegyikük külön-külön is egy apró, önálló boros univerzum. Más és más szempontok alapján alakítják ki a borválasztékukat, különböző ételeket kínálnak, és eltérő belső dizájn segítségével igyekeznek hangulatossá tenni az általuk betöltött teret és különlegessé varázsolni az ott töltött időt.

A Magyar Turisztikai Ügynökség szakmai együttműködésével kerül megrendezésre az első Budapesti Borbár Túra. Ezen az estén budapesti borbárok látják vendégül a huszonkét magyar borvidéket, kedvezményes kóstolást és találkozási lehetőséget kínálva a borászoknak és a borfogyasztóknak egyaránt.

?A magyar gasztronómia szerves része a gazdag, de sokak által még kevéssé ismert hazai borkultúra. A Budapesti Borbár Túra alkalmával egyfelől szeretnénk felhívni a figyelmet a színvonalas és széles borpalettával rendelkező borbárokra, másfelől célunk a hazai borturizmus népszerűsítése oly módon, hogy a csatlakozó borbárok egy-egy borvidéknek adnak otthont egy este erejéig. A kedvezménnyel kínált borvidéki borokon túl meghívott borászok, valamint turisztikai és gasztronómiai kiadványok segítenek megismerni a 22 magyar borvidéket és kedvet ébreszteni a borvidékre tett utazáshoz? ? mondta el Szűcs-Balás Vera, a Budapest?Közép-Dunavidék régió marketingmenedzsere.

Mára már több mint húsz borbár működik a fővárosban, amelyeket mind kicsit más elképzelések mentén alakítottak ki, így eltérnek a borkínálatuk összeállításában, a gasztronómiai palettájukban és a belső terükben, hangulatukban is. Az első Budapesti Borbár Túrán a borkedvelők huszonkét helyszínt járhatnak végig. Aki június 8-án részt vesz az eseményen, különleges élményben lesz része. Minden egyes borbár vendégül lát egy-egy borvidéket, amelyet a területről érkező neves borászok képviselnek. A borászoktól megtudhatják a vidékre vonatkozó tudnivalókat, a rájuk jellemző borkultúra érdekességeit, sőt az aktuális vidék legalább három borát huszonkét százalék kedvezménnyel kóstolhatják meg az érdeklődők. A program célja, hogy minél többen kedvet kapjanak a nyári és őszi boros kalandtúrához, hazánk neves borvidékeinek felfedezéséhez, bebarangolásához.

bbt_sajtokepek_02

Résztvevő borbárok és a borvidékek:
0,75 bistro – Szekszárd
Andante Borpatika – Eger
Cultivini Wine Gallery – Pannonhalma
DiVino Bazilika – Mór
DiVino Gozsdu – Etyek
Doblo Wine&Bar – Somló
DROP SHOP – Borbár / Wine Bar – Tokaj
ETAP – Bükk
Figula Borsarok (Addicted2Caffeine) – Balatonfüred-Csopak
Galéria12 kávézó – Balatonfelvidék
innio – Sopron
Judy’s Wine Bar – Tolna
Kadarka Bár – Hajós-Baja
Képzeld el – Mátra
Lumen Kávézó – Pécs
MOST Kortárs Bisztró – Neszmély
Oinos WineBar&Bistrot – Zala
Palack – Kunság
Pohárszék Bor & Kávé – Dél-Balaton
Szalonspicc Kávé És Borbár – Badacsony
VinoPiano-Borbár/Wine Bar – Csongrád
vinoWonka Csokoládé és Borbár ? Villány

 

További információk az esemény honlapján és a Facebookon.

Címkék: Budapesti Borbár Túra, Budapesti Borbár Túra 2016

← Triplacsavar ? bor és kenyér egy bútorboltban Gasztrotérkép a déli parthoz →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!