• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Furmint Február 2016

2016-01-26 ● Kodela Mia

Ha február, akkor furmint! Alig várjuk és fel sem merülhet, hogy kihagyjuk a Furmint Február kóstolóját.

A hetedik Furmint Február Kóstolót február 4-én, csütörtökön rendezik meg. A Mezőgazdasági Múzeumban közel 150 furmint lesz, a kiállítók nagy része Tokajból érkezik, de somlói, egri, balatoni és határon túli borokat is lehet majd kóstolni.

Furmint Február

A Furmint Február filozófiája a szervezők szerint: ?Egyre többen, többször és hangosabban mondják ? emberek és borok egyaránt ?, hogy a furmint egy kiemelkedő szőlőfajta. A képet tovább szépíti a tény, hogy szinte kizárólag a miénk. Úgy gondoljuk, hogy ezt az üzenetet érdemes lenne minél több emberhez eljuttatni, ez pedig legjobban akkor sikerülhet, ha összefogunk, és ezért a célért együtt iszunk furmintot februárban.?

Hát, rajtunk igazán nem fog múlni!

10252078_10153033104927412_702915988049826932_n

A résztvevő pincészetek:

Ábrahám Pince, Erdőbénye
Angyal Borászat, Rátka
Árpád Hegy Pince, Szerencs
Árvay János Családi Pincészete, Rátka
Babits Pincészet, Tolcsva
Balassa István, Tokaj
Bardon, Erdőbénye
Barnabás Kézműves Pince, Somló
Barta Pince, Mád
Béres Szőlőbirtok és Pincészet, Erdőbénye
Bihari Borászat, Mád
Bodrog Borműhely, Bodrogkisfalud
Bott Frigyes, Muzsla
Bott Pince, Bodrogkisfalud
Breitenbach Tokaj, Bodrogkisfalud
Chateau Cloche, Szerencs
Czemiczki Pincészet , Tolcsva
Demetervin, Mád
Dereszla Pincészet, Bodrogkeresztúr
Dimenzió Borászat, Kecskemét
Disznókő Szőlőbirtok, Mezőzombor
Dobogó Pincészet, Tokaj
Dorogi Testvérek Pincészete, Tarcal
Erzsébet Pince, Tokaj
Ferdinánd Pincészet, Mád
Füleky Pincészet, Bodrogkeresztúr
Gizella Pince, Tokaj
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Tarcal
H-négyzet Pince, Nagyréde
Harsányi Pincészet, Sárospatak
Hímesudvar, Tokaj
Holdvölgy, Mád
Homoky Családi Pincészet, Tállya
Kaláka Pince, Tállya
Karádi-Berger, Erdőbénye
Kardos Szőlőbirtok, Mád
Katona Borház, Balatonboglár
Kikelet Pince, Tarcal
Kolonics Károly Családi Pincészete, Somló
Kvaszinger László, Olaszliszka
Majoros Birtok, Tarcal
Montium, Szerencs
Myrtus Pince, Tarcal
Nagy Sagmeister, Szerémség
Nagyleshegy Borászati Kft. – Skrabski Pincészet, Balatonudvari
Obzidián Bormanufaktúra, Hercegkút
Orosz Gábor, Mád
Orsolyák Attila, Tokaj
Pajzos Megyer, Sárospatak
Pálffy Pince, Köveskál
Pannon Tokaj, Tolcsva
Patricius Borház, Tokaj
Paulay Borház, Tokaj
Pelle Pince, Mád
Pinceköz Borászat, Abaújszántó
Pók Tamás Pincéje, Erzsébet-völgy
Royal Tokaji, Tokaj-Hegyalja
RWZ, Mád
Sauska Tokaj, Tokaj
Szarka Pince, Mád
Szent Benedek Pincészet, Tállya
Szent Donát Csopak
Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet, Mád
Tállya Wines, Tállya
Tokaj Kereskedőház, Tolcsva
Tokaj Nobilis, Bodrogkeresztúr
Tokaj Oremus Szőlőbirtok és Pincészet, Tolcsva
Tokaj Portius Pincészet
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaj
Tornai Pincészet, Somló
TR Művek, Tállya
Vissy László, Erdőbénye
Zsadányi Pincészet, Tállya
Zsirai Pincészet, Mád és Somlóvásárhely

  • Időpont: 2016. február 4. csütörtök 16:00-21:00
  • Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)
  • Jegyár: 9.900.- Ft, elővételben 8.900.- Ft
  • Pohárbérlés a helyszínen: 2000,- Ft, amit a pohár leadásakor visszaadnak.

További információk itt.

Címkék: borkóstoló, furmint, furmint február

← Olaszrizling Szerintünk 2016 – videó Itt a második Balatoni Gasztrotérkép! →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!