• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Gasztrofalu Köveskálon

2015-04-20 ● Kodela Mia

Köveskál a Káli-medence gasztronómiai közepe, ahol a falu főutcáján sorra érik egymást a finom borok és a neves éttermek. A Gasztrofalu 2014-ben az ő közös összefogásukból született meg és nemsokára egy éves évfordulóját ünnepli.

kalikovek

A Miakő, a KáliArt Inn, a Kővirág, a Liszkay-kúria és a helyiek is bekapcsolódnak a programsorozatba, ahol a finom ételek mellett a borokat sem kell hiányolnia senkinek, többek között a Pálffy Pince, a Káli Kövek vagy a Trombitás Pince tételeiből válogathatnak a látogatók. Az itteni vendéglátóhelyekben közös, hogy bárhová is térünk be, otthonos fogadtatásra, maximális minőségre, helyi alapanyagokból készült fogásokra, házi lekvárokra, szörpökre és friss fűszerekre számíthatunk. A Gasztrofalu séfjei pedig egy közös, Káli-medencei étel megalkotására is készülnek.

Május 1-jén, a Gasztrofalu megalakulásának első éves évfordulóján reggeltől estig tartó programokkal készülnek a vendégeknek. Lesz szőlőtőke ültetés a falu közepén, lehet bort kóstolni, bemutatkoznak a néptáncosok és a legkisebbek is külön műsorral készülnek. Nyitva lesznek az éttermek és a borászatok, sőt, a helyi kertek is kinyitnak, ahol a falubeliek várják majd házi harapnivalókkal, sütikkel, pogácsával a betérőket.

További információk itt.

Címkék: gasztro, gasztrofalu, Káli kövek, Káli-medence, káliart inn, köveskál, kővirág, liszkay-kúria, miakő, pálffy pince, trombitás pince

← Bor, bicaj és burkolás a Gellérthegyen X. Budapesti Pálinkafesztivál →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!