• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Hárslevelűk Éjszakája 2016

2016-05-20 ● Kodela Mia

Május 26-án újra HÉJ, ahol számos borvidék pincészeteinek hárslevelűit kóstolhatják az érdeklődők.

A szervezők célja egy könnyedebb hangvételű, de mégis a szakmaiság keretein belül maradó esemény fenntartása, mely a hárslevelűt állítja középpontba. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Hárslevelűk Éjszakája rendezvényen 20-30 borász több, mint 50 hárslevelűjét mutatják be egy laza, nyárias környezetben.

12974551_1289190814442955_6484944040680659783_n

A résztvevő pincészetek:

Balassa István, Tokaj
Bihari Borászat, Mád
Bott Pince, Bodrogkisfalud
Breitenbach Tokaj (Kézműves Pince, Bodrogkisfalud)
Dubicz Borászat & Szőlőbirtok, Mátra
Gizella Pince, Tokaj
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Tarcal
Holdvölgy, Mád
Homoky, Tállya
Kikelet Pince, Tarcal
Lenkey Családi Szőlészet és Pincészet, Mád
Montium, Szerencs
Pajzos Zrt-Megyer Zrt.
Paulay Borház, Tokaj
Pinceköz, Abaújszántó
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Tokaj
Tornai Pincészet, Somló
Vineum, Tállya
Zsirai Pincészet, Mád és Somlóvásárhely

A kiállítók listája folyamatosan bővül?.

Helyszín: Vajdahunyadvár – A Furmint Február Nagy Kóstolónak 6. éve otthont adó Mezőgazdasági Múzeum melletti román épület kerengője és a hozzá tartozó tanácsterem. A helyszín azért különleges, mert oldalt nyitott, felülről fedett ezért jó idő esetén egy hangulatos kóstolóhelyszín, de eső esetén sem kell elhalasztani a rendezvényt.

Időpont: 2016. május 26. 16:00-21:00
Jegy: Elővételben 5.900.- Ft Helyszínen 7.500.- Ft

Elővételes jegyvásárlás: 2016. április 25. ? május 24. 17.00-ig beérkezett utalások esetén

További információ itt.

Címkék: borkóstoló, hárslevelű, Hárslevelűk Éjszakája, HÉJ

← Mostantól BalatonBor GERE Jazz Fesztivál 2016 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!