Két nagyszerű gasztro program a hétvégére finom ételekkel, remek borokkal, mindkettő Tállyán!
A Szent Vencel-naphoz kapcsolódó programok között a gasztronómiának és a boroknak kiemelt szerepük lesz. A Homoky Pincészet és az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel különleges ételekkel és tállyai borokkal várja az odalátogatókat.
A Homoky Pincészetnél ezzel készülnek szeptember 26-án, szombaton: ?Szent Vencel-napon minden évben feldíszítjük a kaput szőlőágakkal, kinyitjuk a pincét, begyújtjuk a sparheltet és felbontunk sok palack bort.? Idén a látványkonyhában Mátrai Viktor fogja készíteni a finomabbnál finomabb fogásokat, aki az ételsort Homoky Dorka borai mellé alkotta meg, úgy, hogy azokból az ételekbe is kerüljön valamennyi. Bíró Anna süti majd az almás pitét, sőt meglepetés süteménnyel is készül.
Menü és borsor:
– Mentás vargányaleves pirított dió betéttel – Homoky Dorka Sas alja hárslevelű 2013
– Kevert saláta a kert zöldségeiből – Nyergesek furmint 2013
– Grillezett zempléni sajt mandulás-fokhagymás spenóttal és mángolddal – Hetény furmint-hárslevelű
– Kecske párolt répával és házi lepénnyel – Görbe furmint 2013
– Almás pite – Rizsföld cuvée 2013
Az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel szombaton este 7 órakor különleges, Szent Vencel-napi, tállyai borokra hangolt borvacsorát tart. A négy fogáshoz Tállya legszebb dűlőiből választották az ételekhez illő, válogatott borokat. Az este folyamán fellép Karsai Katalin és Reviczky Balázs ének-zongora duója.
Menü:
– Vidéki pástétom duó meggyes lilahagyma lekvár, házi lepénykenyér
– Erdei gombaleves
– Tészta pongyolában sült mangalica szűz, sütőtök habbal, rozmaringos kacsamáj ragu
– Szőlős pite aszúhabbal