• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Homoky és Oroszlános – Gasztronómia Tállyán

2015-09-22 ● Kodela Mia

Két nagyszerű gasztro program a hétvégére finom ételekkel, remek borokkal, mindkettő Tállyán!

A Szent Vencel-naphoz kapcsolódó programok között a gasztronómiának és a boroknak kiemelt szerepük lesz. A Homoky Pincészet és az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel különleges ételekkel és tállyai borokkal várja az odalátogatókat.

Homoky Pince kapu

A Homoky Pincészetnél ezzel készülnek szeptember 26-án, szombaton: ?Szent Vencel-napon minden évben feldíszítjük a kaput szőlőágakkal, kinyitjuk a pincét, begyújtjuk a sparheltet és felbontunk sok palack bort.? Idén a látványkonyhában Mátrai Viktor fogja készíteni a finomabbnál finomabb fogásokat, aki az ételsort Homoky Dorka borai mellé alkotta meg, úgy, hogy azokból az ételekbe is kerüljön valamennyi. Bíró Anna süti majd az almás pitét, sőt meglepetés süteménnyel is készül.

Menü és borsor:

– Mentás vargányaleves pirított dió betéttel – Homoky Dorka Sas alja hárslevelű 2013

– Kevert saláta a kert zöldségeiből – Nyergesek furmint 2013

– Grillezett zempléni sajt mandulás-fokhagymás spenóttal és mángolddal – Hetény furmint-hárslevelű

– Kecske párolt répával és házi lepénnyel – Görbe furmint 2013

– Almás pite – Rizsföld cuvée 2013

Oroszlános Szent Vencel napi vacsora

Az Oroszlános Borvendéglő és Borhotel szombaton este 7 órakor különleges, Szent Vencel-napi, tállyai borokra hangolt borvacsorát tart. A négy fogáshoz Tállya legszebb dűlőiből választották az ételekhez illő, válogatott borokat. Az este folyamán fellép Karsai Katalin és Reviczky Balázs ének-zongora duója.

Menü:

– Vidéki pástétom duó meggyes lilahagyma lekvár, házi lepénykenyér

– Erdei gombaleves

– Tészta pongyolában sült mangalica szűz, sütőtök habbal, rozmaringos kacsamáj ragu

– Szőlős pite aszúhabbal

További információ itt és itt.

Címkék: Homoky Dorka, Oroszlános Borvendéglő, Szent Vencel-napok, Tállya, Tokaj

← Serfőző Szezonzáró Sörfesztivál A kávé napja →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!