• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

IV. JUNIBOR Borünnep

2016-08-11 ● Kodela Mia

Négy napos borünneppel vár idén is a DiVino és a JUNIBOR a Szent István téren, ahol 32 fiatal borász több, mint 100 borát lehet kóstolni, valamint extra programokkal és gasztronómiai kiállítókkal is készülnek.

event_cover

A Fiatal Borászok Egyesülete és a DiVino minden borkedvelőt egy közös ünnepre és találkozóra hív, ahol a borokat első kézből, maguktól a borászoktól lehet megkóstolni.  Ezen a 4 napon biztosan a Bazilika előtt lesz a legnagyobb az egy négyzetméterre jutó borászok száma. Kötetlen kóstolókkal, fogadóórával, finom falatokkal, ismerős arcokkal és jó hangulattal várnak mindenkit.

Az esemény társsszervezője a DiVino, ahol csak a JUNIBOR Egyesület tagjainak borai kaphatók.  A JUNIBOR, vagyis a Fiatal Borászok Egyesülete 40 év alatti borászokat tömörít megívásos alapon: a tagok szavaznak az új tagok felvételéről. Az egyesület fontosnak tartja az új generáció mentorálását, ezért idén másodszor Zöldszüret néven zártkörű rendezvényen találkoznak a 20 legígéretesebb fiatal borász jelentkezővel.

A JUNIBOR tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Péter, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Bence, Laposa Zsófi, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold,  Dúzsi Tomi, Kiss Gábor, Sebestyén Csabi, Demeter Endre Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Miklós, Pracser Hajni,  Kis Tamás, Heimann Zoli, Bussay Dorottya, Kovács Tomi

Extra program:

?Kedvencek kóstolója? ? Ritkaságok, máshol nem kóstolható tételek a Juniborászoktól augusztus 27-én 16:00-19:00-ig a Bazilika előtti téren.

Jegyek kaphatók a DiVinoban, ár: 3500 Ft.

Kiállítók:
– 32 Juniborász saját pulttal
– DiVino
– Ennivalók: Twist & Chips?, Zing Burger?, Lakatos Műhely?, SteamBoo, Ricsi’s World’s Jewish Street Food, POPS! (Popsi)? pálcikajégkrém, Castello sajtok

Programok:

Minden nap 18:00-21:00 Borász fogadóórák a téren
Szombaton: 16:00-19:00 ?Kedvencek kóstolója? a téren ? Juniborászok és kedvenc tételeik

Nyitvatartás:

Augusztus 25. 16:00-24:00
Augusztus 26-27-28: 12:00-24:00

További információk itt.

Címkék: Divino, Junibor, Junibor Ünnep

← Gilvesy ? Bohém légyott Akarsz Juniborász lenni? →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!