• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Osztom az észt

2012-08-21 ● Kántor Endre

Egy jó barátom nemrég járt Észtföldön, hol is burjánzó és gazdag italkultúra fogadta. Mivel borilag teljes mértékben import felhozatal volt, ilyen téren madárláttával nem tudott kedveskedni. Tudott azonban sörök és ciderek terén a tágabb régióból, melyek körében hasonlóan gazdag kínálattal találkozott. Ezt az észt sort osztom most meg.

Oliver’s Dry Herefordshire Cider (kb. 2008)

2011-06-15 ● borravalo.hu

Valami szakmai kiállításfélén, még 2009-ben futott össze StevieKraft a Tommal, megveszekedett Herefordshire-i almaborásszal. Annak idején Tom Oliver hozzávágott egy üveg száraz cidert.

Nardini Acqua di Cedro

2011-04-18 ● Kántor Endre

Valahogy szeretem a Limoncellót. Persze kell az is hozzá, hogy az ember éppen túllegyen egy komoly vacsorán, lehetőleg taljánföldön. Az Aqua di Cedrót most először próbáltam, nálam veri a Limoncellót.

A világ legbonyolultabb dugóhúzója

2009-05-15 ● Kántor Endre

London, Wine Fair, 2009. A Borravaló stábja a London Wine Fairen egy olyan dugóhúzóba ütközött, amely kellőképpen elvetemült volt ahhoz, hogy kiérdemelje helyét dugóhúzóteszt sorozatunkban. Rob Higgs fiatal művész steampunk alkotása egyrészt rohadt nehéz, másrészt rohadt drága. Viszont művészet felsőfokon a tervezéstől a kivitelezésig. És gyönyörű. „The Corkscrew”  – így nevezi alkotását Robb Higgs, csak […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • 2

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Áprilisban kékfrankos

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!