• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Borkoktélok kánikulára

2010-07-16 ● Kántor Endre

A térkép előtt mutogatók szerint a tévében itt a hőguta: simán kúszhatunk 38 fokra is. Napon még azon is túl. Mit lehet ilyenkor inni, borilag? Ezt térképeztük fel, a teljesség igénye nélkül, csak ami tetszett.

Cognac, a jó életért

2010-05-20 ● Kántor Endre

Nem tudom ki mondta, de igaza volt: kötelességünk jól élni. A legnemesebb bosszú a kényelmes élet. Ehhez tuti adalék a kézműves Pierre de Segonzac konyak. A tízéves ?egyszerű? házikonyaktól a 40 éves XO-ig.

Dalwhinnie 15 years old

2010-03-01 ● Kántor Endre

Van olyan este, amikor az ember kénytelen valami erősebbet magához ragadni. Nos, ha ismerkedni szeretnénk a single malt whiskykkel, nyúljunk egy pohár Dalwhinnie-ért.

Iható történelem

2009-12-15 ● Kántor Endre

Történelmet ittunk a minap egy konyak kóstolón. Felvilágosodtunk, pár dolgot megértettünk, és úgy véljük: igen magasra sikerült tenni a lécet rögtön egy rendezvénysorozat első estéjén. Grande Champagne, XO, 40-éves konyak, vikingek, ír kalózok és hollandusok. Bemutatkozott a Delamain-ház.

Szellem a palackban 1.

2007-09-25 ● Kántor Endre

Érdekes kóstolóra voltunk hivatalosak minap: kedves ismerősünk WSET diploma kurzuson okul, vizsgára készül éppen, méghozzá tömény szeszekből. Mivel az intézmény nevében is benne foglaltatik a spirit, úgymint Wine and Spirit Education Trust, no meg a borok világa és a szeszek világa közt azért van némi átfedés, érthető, hogy az intézmény tanrendjének szerves része ez. Magunk […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 5
  • 6
  • 7

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Áprilisban kékfrankos

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!