• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Pinot & Kadarka Kóstoló

2015-09-28 ● Kodela Mia

Egy jó pohár pinot noir-ból vagy kadarkából még sosem lett baj. Ezekkel a fantasztikus fajtákkal készül a BorJour csapata az október 3-i eseményükre.

A pinot noir – és kadarka-kóstolót a Stefánia Palota két szintjén tartják, a fajták legjobb magyar és külföldi képviselőivel. A látogatók a kóstolókon kívül érdekes mesterkurzusokon is részt vehetnek.

Pinot és Kadarka kóstoló

A Burgundia kincsei mesterkurzuson az alapoktól a premier cru-kön át, a Grand Cru-ig kóstolhatunk a Pinot bölcsőjéből, Burgundiából. A legszebb kadarkák: most kapható tételek és régebbi, nagy évjáratok Szekszárdról… és egy-két további borvidékről. A legszebb magyar pinot-k: a szőlőfajta díjnyertes darabjai Egerből, Villányból, Etyekről és sok más magyar borvidékről. Pinot-k a nagyvilágból: Franciaország, Olaszország, Ausztrália, Új-Zéland, Argentína a pohárban. Pinot vagy Kadarka: Vakteszten lehet tippelni a fajtára, a végén a legjobbak jutalmat kapnak!

Kiállítók (a sor folyamatosan bővül):

Béla Borászat, Kunság

Benedek Pince, Mátra

Bock Pincészet, Villány

Bott Frigyes Pincészet, Felvidék

Bősz Adrián Pincészete, Szekszárd

Csobánci Bormanufaktúra, Badacsony

Domaine Edegger, Badacsony

Andreas Ebner Borászata, Mozsgó

Etyeki Kúria, Etyek

Fekete Borház, Szekszárd

Fritz Borház, Szekszárd

Gál Tibor Pincészete, Eger

Haraszthy Pincészet, Etyek

Kertész Családi Pincészet, Etyek

Lantos Borászat (RegalVino)

Linbrunn Borászat, Villány

Nádas Borműhely, Etyek

Petrény Winery, Eger

Recas, Rékas

Schieber, Szekszárd

Simon Pincészet, Eger

St. Andrea Pincészet, Eger

Szeleshát, Szekszárd

Thummerer Pincészet, Eger

Tüske Pince, Szekszárd

Vabrik Pincészet, Etyek

Vértes Vilmos Pince, Etyek

Vesztergombi Pincészet, Szekszárd

Vida Pincészet, Szekszárd

Vylyan, Villány

További információk és jegyvásárlás itt.

Címkék: Borjour, borkóstoló, kadarka, pinot noir

← Excellent Choice, Mr. Bond Somlói Borászgála 2015 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!