• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Pofátlanság lenne kihagyni

2009-05-27 ● Kántor Endre

A szekszárdi borászok összefogása és együttes megjelenése viszonylag új keletű. A közös fellépés egyik első állomása Budapest volt tavaly, mikor a Károlyi Palotában, később pedig az Aranyszarvasban bemutatták újboraikat az aliscai mesterek. Most megint felkerekednek és megmutatják magukat. Érdemes nem kihagyni, sőt, ahogy nézzük, kihagyni pofátlanság.

Nyitott pincék ide, borkalandok oda, a pösti pógár lusta. Főként ebben a brutálra csiszolt fogyasztói társadalomban, mikor mindent az ember képébe nyomnak a monitorokon. Azt azonban már pofátlanság kihagyni, mikor 26 pincészet felkerekedik és 77 borát a nyájas publikum elé terjeszti, nagy szeretettel, összesen 2000 forintért (hoppá!).

Hosszú hétvége jön, ünnep, ami két dolgot jelent: egyrészt a péntek nem lesz az igazi munkanap, lehet kezdeni a lazulást csütörtökön, másrészt érdemes keríteni valamit az ünnepi asztalra, és hol máshol tesztelhet le az ember ennyi bort egy helyen, ennyiért?

Válogatunk picit a megjelenők közül, csak, ami hirtelen a szemünket megkapta:

Bodri Pincészet,
Kékfrankos Válogatás 2006

Bősz Adrián
Rajnai Rizling 2007

Dúzsi Tamás Pincéje
Óvörös Cuvée 2006

Eszterbauer Borászat
Nagyapám Kadarka 2008

Fekete Mihály
Patikárius Cuvée 2006

Heimann Családi Birtok
Barbár 2006

Mészáros Pál Borház és Pince
Szekszárdi Merops Cuvée 2006

Németh János Pincészet
Porkoláb cuvée 2007

Pálos Miklós (Borműhely)
Campus Vörös Házasítás 2008

Vesztergombi József (Remete-Bor)
Siller 2008

Sebestyén Pince
Grádus Cuvée 2006

Szeleshát Szőlőbirtok
Szekszárdi HáromFiú Cuvée 2007

Takler Pince
Cabernet Franc Reserve 2006

Vesztergombi Pince
Shiraz 2007

A teljes lista itt!

Tehát. Május 28-án, délután 15 és 19 óra között, Károlyi Palota (Károlyi Mihály u. 16.) potom kettőezer forintért egy rahedli szekszárdi borász és bor. Nem szabad kihagyni ? hisz az egyik legdinamikusabban fejlődő, lendületes borvidékről van szó.

Korábban:

Eper és vér – néhány Heimann-bor ürügyén

Borok karácsonyra 2

Egyénileg szép, összetettben kaotikus a Bikavér

Jó volt a főpróba, jöhet a díszbemutató

Résön a présön

Címkék: borkóstoló, kadarka, kóstoló, Szekszárd, szekszárdi

← Eljött a nagy nap Bulizz a csigazabálókkal, mulass a bazaltnyalókkal →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!