A világ legbonyolultabb dugóhúzója

London, Wine Fair, 2009. A Borravaló stábja a London Wine Fairen egy olyan dugóhúzóba ütközött, amely kellőképpen elvetemült volt ahhoz, hogy kiérdemelje helyét dugóhúzóteszt sorozatunkban. Rob Higgs fiatal művész steampunk alkotása egyrészt rohadt nehéz, másrészt rohadt drága. Viszont művészet felsőfokon a tervezéstől a kivitelezésig. És gyönyörű.

“The Corkscrew”  – így nevezi alkotását Robb Higgs, csak egyszerűen. Mert, ha ilyene van valakinek, akkor tökmindegy, hogy mije volt neki eddig – minden mást el lehet felejteni. A monstrum a legszebb steampunk alkotások egyike, amit Stevie Kraft és Kántorbandi valaha is látott. Az alkotó az egészet kacatokból rakta össze, van benne ágyúgolyó, franciakulcs, vadászlándzsa vége, meg ezernyi dolog még, amit egy leicesteri műhelyben fel lehetett kutatni. Illetve nem ezernyi, egészen pontosan 250 darab.
Mivel Robnak, aki nem született milliárdosnak, mint az orosz úr, akinek már eladtak egyet, nemigen lett volna pénze a projektre, az egészet a One Of One Hundred cég szponzorálta, és persze ők értékesítik.

A nyitási művelet vagy 3 percet vesz igénybe, és a következő elven működik: az első fázisban a dugó kerül kihúzásra, közben a mechanika egy régi óraművet húz fel, amely később, a második fázisban önműködően kitölt egy pohárral. Ennél jobban elmondani nem nagyon tudjuk, hogyan működik, ezért jól lefilmeztük, lássa mindenki saját maga, mit hagy ki. Mert csak 100 darab készül, darabja 100 ezer font magasságában. Szép ládában lehet megrendelni, amelyből egy karral lehet felszínre tekerni A (nagybetűvel!) dugóhúzót. Úgy véljük a nyájas olvasó és mi is maradunk az egyszerűség kedvéért a drekónál .

A Borravaló londoni tudósítását a Triptipp.hu tette lehetővé. (Amiért nagyon hálásak vagyunk.)
Korábban:

Kalandok a festett madarak folyóján

A világ legdrágább dugóhúzója

A Varsói Szerződés csodafegyvere

Dugóhúzó teszt: S-klassze

Hozzászólások

 1. mondta

  3. Shyr Kahn 2009-05-18 15:06:06

  No igen, igaz… ha éppen ennyit nyerek, akkor meg inkább veszek bort, mint nyitót :)

  2. Stevie Kraft 2009-05-15 13:29:05

  Kahn,

  Ha ezt megveszed, akkor valszeg ki tudod fizetni azt a nagyon massziv vallas embert, aki a kart forgatja napestig!

  1. Shyr Kahn 2009-05-15 10:08:57

  Ez nagyon jópofa, de sajna elég lassú és drága… egy borsor nyitása 20-30 perc és után lehet bedurranna a kezem is :)

Minden vélemény számít!