Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…
Volt balatoni séf, angol esküvőkirály – most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund
„A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.
A botrányhős amorózó prímás, akinek a neve egy süteményben él tovább
Rigójancsi – nemcsak itthon, de Rijekában és Triesztben is ismert és szeretett sütemény, mely Rigó Jancsi cigányprímásról kapta a nevét. De ki volt a névadó?
Brassó és Csík revisited
Kalandozás Erdélyben és Székelyföldön, úticél: Csíkszentdomokos és Brassó. Tavaly már tett egy kört itt, és Katona Csabának annyira megtetszett, hogy most repetázott.
Minden héten meleg étel
Sok embernek ez is óriási dolog, nemhogy minden nap. Karácsony közeledtével többet gondolunk a nélkülözőkre, de jó lenne, ha ez egész évre kiterjedne – sőt, még jobb lenne, ha nem is lenne szükség olyan egyesületekre, mint a Heti Betevő. Sajnos van.
- 1
- 2
- 3
- …
- 18
- Következő oldal »