A 16-17. században más volt az étkezés felfogása, mint ma: napi kétszer ettek csak például, a hármas beosztás csak később alakult ki. A levest alig ismerték, tányér helyett pedig egy szelet kenyér is megtette, amit később el is lehetett fogyasztani. Gasztronómiai utazás a 16-17. századi Magyarországon.
Egy kanál fűszertörténet, egy csipet fűszeretimológia
A fűszerezés története egyidős az emberiséggel, a fűszer, mint portéka, kereskedelem formáló, kultúra alakító volt, és ma is az.
Három évtized, három betű
BOR – az üzenet egyszerűen érthető, a történet már 30 éve sikeresnek mondható. Angol borklub mintára épült, mára a az egyik legismertebb kereskedés. A Bortársaság sztori.
Ahol minden a tészta
A Lashka Tésztaműhelynél a tészta van a főszerepben. Hammer Zoltán, az alapító és egyik tulajdonos ezt tűzte zászlajára.
Bar Convent Berlin és Unicum Trezor XO
Beszámoló a 2024-es Bar Convent Berlinről, a bárkultúra legnívósabb szakmai találkozójáról és kiállításáról, és bemutatkozik az első hazai luxuspárlát.
- 1
- 2
- 3
- …
- 14
- Következő oldal »