Minden italnak megvannak a legendái, nincs ez másként a pezsgő esetében sem. Talán a champagne annyiban más, hogy már a készítését is misztikus lepelbe burkolja a sok francia szakkifejezés, na meg persze a csoda, ami a palackban történik.
Minden héten meleg étel
Sok embernek ez is óriási dolog, nemhogy minden nap. Karácsony közeledtével többet gondolunk a nélkülözőkre, de jó lenne, ha ez egész évre kiterjedne – sőt, még jobb lenne, ha nem is lenne szükség olyan egyesületekre, mint a Heti Betevő. Sajnos van.
Mi köze Nelson admirálisnak a tiramisuhoz?
Egy impulzív desszertvásárlás spontán gasztrotörténeti lavinához vezet.
Milyen a jó és hasznos étek?
A 16-17. században más volt az étkezés felfogása, mint ma: napi kétszer ettek csak például, a hármas beosztás csak később alakult ki.
Egy kanál fűszertörténet, egy csipet fűszeretimológia
A fűszerezés története egyidős az emberiséggel, a fűszer, mint portéka, kereskedelem formáló, kultúra alakító volt, és ma is az.