A világ öt legjobb borhotele

A világ legjobb borvidékein található hotelek közül választott ki ötöt egy hotelekkel foglalkozó honlap. Napa-völgy, Dél-Afrika, Toszkána, Bordeaux és Barossa-völgy. Mennénk mi is!

A Mr & Mrs Smith az egyik legelismertebb utazási oldal, főként presztízs és boutique hotelekkel foglalkoznak. Év végi összeállításuk nem volt könnyű munka: csupán ötöt kellett kiválasztani több tucat olyan hotel közül, melyek megérdemelhették volna a listán való részvételt.

A szerkesztők azonban szőrős szívűek voltak, kimondottan a borturizmus lebegett a szemük előtt, és az, hogy a szállodák mit kínálnak, milyen színvonalon. Így landolt a listán a következő öt hotel, melyeket a bejegyzés végén található képgalériánkon is meg lehet csodálni.

Calistoga Ranch

A kaliforniai Napa-völgyben található Calistoga 48 faházzal várja a vendégeket, de ez ne tévesszen meg senkit: ezek luxus faházak, erdei fenyők és tölgyek között szétszórva. A ranchnek saját borászata van, és persze lehet kóstolni a völgyben található összes pincészettől is, akiknek képviselői állandó kóstolókat tartanak a hotelben. A Napa-völyg egyik legjobb éttermének, a Lakehouse-nak borlapját legalább egy évig tart végigolvasni, akinek van erre ideje, a szüreten is részt vehet, fáradalmait pedig a hotel fürdőjében pihenheti ki.

http://www.calistogaranch.com/

Hawksmoor House

Fokvárostól félórányira, a Matjieskuil farmon található ez az egyedi és nosztalgikus, antik darabokkal berendezett vendégház. Dél-Afrika Winelands régiójának 18. századi világába enged betekintést a birtok, reggeli a verandán, vacsora az elképesztő naplementével, közben pedig olyan birtokokat lehet meglátogatni, mint a közeli Stellenbosch. Saját bor is van, természetesen.

http://www.hawksmoor.co.za/Framework/Index.asp?PagerName=Home

Villa Bordoni

A 10 vendégszobás, teljesen restaurált toszkán villa több utazási magazin kedvence is volt. Ciprusok és olajfa ligetek közt bújik meg ez a rusztikus luxusvilla, amely tökéletes pihenőhely a régió borászatait megismerni vágyók számára. Siena, Firenze is közel van. Az étterem borlapján elképesztő sor Chianti Classico van, helyi termelőktől, pl. a 2001-es Querciabella.

http://www.villabordoni.com/

Le Relais du Franc Mayne

Hét hektárnyi szőlő közt terül el ez a birtok St.Emilion-ban. A 16. századi kastély működő borászat és boutique hotel egyszerre. Tanulni vágyóknak és borturistáknak is tökéletes helyszín, hiszen a szállással együtt járnak a kastélyszálló kóstolói, de a közeli chateau-k is működtetnek iskolákat. Kilenc szoba található itt, a beltér teljesen renoválna, modernizálva van.

http://www.relaisfrancmayne.com/

The Louise

Ausztrália bor fővárosa, Barossa borzarándokok és gasztrománok kedvelt helye. A The Louise a modern urbánus vonalak bástyája a rusztikus borrégióban. 15 luxuslakosztály várja a vendégeket, akik a közelben található mintegy 100 borászat miatt érkeznek ide. A hotel étterme maga is nevezetesség, a vendégeken kívül mindenkinek jó előre kell foglalni. Az étlapon lévő fogások 90%-át helyi alapanyagokból készítik, a szálloda 30 km-es körzetéből szerzik be. Az étterem neve – Appellation – is ezt tükrözi.

http://www.thelouise.com.au/

Kattints a képekre a képgalériához!

Minden vélemény számít!