Bisztronómia az Air France fedélzetén

Újabb sztárséf csatlakozott a francia légitársasághoz: április elejétől Yves Camdeborde készíti a Business Class menüsorát.

Fondant de joue de boeuf

2016 áprilisától Yves Camdeborde álmodja meg az Air France Business Class fedélzeti menüsorát. A gourmet fogások a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló hosszú távú járatain kívül 15 közép távú úton is elérhető. Camdeborde a bisztrókonyha egyik legismertebb képviselője, ételeit az egyszerűség és a különféle ízek tökéletes párosítása jellemzi. Olyan híres éttermekben tanult, mint a Ritz vagy a Tour D’Argent, első éttermét 1992-ben nyitotta Párizsban, ahol a tradicionális francia ételek mellett újragondolt helyi finomságokkal kápráztatta el a vendégeket. Később saját szállodát nyitott új étteremmel, ahol már a bisztró jellegű ételeken volt a hangsúly.

Mouelleux de cabillaud

A francia sztárszakács hat új fogást álmodott meg a légitársaság Business Class osztályára. A gourmet kreációkat hat hónapig kóstolhatják az utasok, a menük pedig 15 naponta megújulnak. Íme néhány fogás az újszerű menüsorból:

- Tőkehal és füstölt lazac almával és zellerrel, parmezán morzsával és napraforgó maggal
- Tárkonyos, gombás lazac papillote zöldséggombócokkal, citromfűvel és gyömbér öntettel
- Serpenyőben sült csirke savanyú lilahagymával és szőlővel, supreme mártással és gőzölt rizzsel
- Lassan főtt marha fondant Banyuls ecettel, zöldséggombócokkal, gesztenyével, narancshéjjal bolondítva
- Konfitált borjú citrommal, articsókával és tejszínes pennével
- Csirke Tajine módra kurkumával, finom búzadarával és hajdinával

Az Air France küldetésének érzi a francia gasztronómia népszerűsítését, ezért folyamatosan innovatív séfekkel együttműködve készíti el a fedélzeti fogásokat. Amellett, hogy a kiváló séfek egyedi menüsorokat álmodnak meg, az Air France catering leányvállalatának, a Servairnek a feladata, hogy az ízek frissek maradjanak az utazás időtartama alatt. A Servair szakácsai ügyelnek arra, hogy a fedélzeti személyzet is tisztában legyen az adott menü minden egyes részletével, és hogyan emeljék ki annak ízvilágát.

Minden vélemény számít!