Brutális gyilkosság Montalcinóban

Elég nehéz szavakat találni arra, ami múlt éjszaka történt Montalcinóban: ismeretlen tettesek elpusztították a neves Soldera hat (!) teljes évjáratát.

A közkedvelt borász, Gianfranco Soldera a winenews.it-nek szűkszavúan számolt be az esetről. Ebből kiderült, hogy ismeretlenek betörtek a nem éppen olcsó – egy palack 2006-os Case Basse Soldera kb. 50 ezer forintot kóstál – brunellót készítő pincészetbe és kiengedték az összes még le nem palackozott évjárat, tehát a 2007-2012 közöttiek hordóinak tartalmát a lefolyóba. Ez úgy 80 ezer palacknyi mennyiség volt. Tessék számolni. Ami még durvább: nem sima vandálok voltak, mert semmit nem loptak el, nem károsítottak meg.

A hír gyorsan elterjedt a nemzetközi borközösségben, melynek prominens tagjai teljesen felháborodtak. Alder Yarrow (Vinography) egészen kikelve magából Twitter oldalán odáig ment, hogy az „Oh fuck” kifejezést használta. Az Italian Wine Merchants ugyanitt azt írta: olyan, minta egyszerre megölnék az ember gyermekeit, elpusztítanák az életművét és tönkretennék a művészetét.

Hozzászólások

  1. rszabi mondta

    Tényleg elszomorító, ez primitív vandálság, de szerintem nem normális dolog ezt ahhoz hasonlítani, “mintha egyszerre megölnék az ember gyermekeit”.

  2. Kántorbandi mondta

    @ rszabi: valóban túlzásnak tűnik, de azért gondolj bele: 6 év munkája. És van, aki tényleg gyermekeként gondol arra, amit létrehozott. Noch dazu: olaszoknál melodráma az van.

Minden vélemény számít!