És megint dühbe jövünk – Charlie Firpo APA

Charlie Firpo új fenegyerek a porondon, hamisítatlan APA. Hosszú korty, rendkívül üdítő hatás, nem habzik túlságosan, tökéletesen megkomponált mennyiségben, nem végzetesen erőteljes alkohollal.

Épp a minap történt. Kispéntek lévén, ültem a lokális vendéglátóipari egységben, amikor a következő jelenet játszódott le az orrom előtt: két csinos fiatal hölgy meggyes sört rendelt, mire a csapos közölte, hogy kifogyott. Az egyik kisasszony emelt hangon kérdezte: “De legalább szilvás van?!” Természetesen, amikor megérkezett a pultól a válasz hangosan, hogy: “Az nem is volt…”, azonnal kitört a röhögés.

charliefirpo

Charlie Firpo a Hedon sörfőzde új fenegyereke, egy igazi hamisítatlan American Pale Ale. Maga a pale ale (vagy bitter) kategória a gyarmati időkig nyúlik vissza, amikor a hosszú hajóutakra erősen komlózott, jól eltartható sört készítettek. Emiatt a komlóhasználat miatt picit kesernyés a stílus, citrusos jegyekkel tarkítva, rendkívüli üdítő hatással. Az american rész úgy jön a képbe, hogy amerikai származású komlót használnak a készítéskor.

Kitöltés után megállt a vastag hab, pár perc alatt visszaesett a képen látható szintre, itt azonban legalább fél órát időzött. Színe rozsdavörös, illata picit édeskésbe hajlik, némi élesztős érzettel. A korty határozott, erősen komlós és egy picit fanyarkás, lassan bontakozik ki egy kis sós-karamellás jelleg, mellette gabonák citrussal.

A korty hosszú, a komló nagyon sokat időz a szájban, rendkívül üdítő hatással. Nem habzik túlságosan, ettől is picit tömörebbnek hat a korty. Maga a palack 0,66 literes, ami egy tökéletesen megkomponált jóleső mennyiség, és az 5,1%-os alkohol sem végzetesen erőteljes. Igazi finomság, nem csak péntekre.

Minden vélemény számít!