Itt a kávépumpa!

A bicajozás menő dolog. A specialty kávé is menő dolog. A készítsd magad, design-kézműves-gasztro piknikesdi is menő dolog. Most itt a három menő dolog kvinteszenciája, a kávépumpa.

Az EspressoForge valószínűleg az egyik legdögösebb kávés alkalmatosság, amit az utóbbi időben kitaláltak. Elég technikai ahhoz, hogy látsszon: minden bizonnyal jó kávét lehet vele készíteni, közben a jelenlegi laza gasztrós trendekhez is igazodik.

Kávépumpa - borravalo.hu

A hordozható kávékészítő alkalmatosságok kínálata egyébként robbanásszerűen bővülni kezdett az utóbb időben: ez az új nagy trend. Sokkal jobb dolog ugyanis elvinni magaddal az általad preferált kávét vagy keveréket, és az irodában, vagy épp a parkban frissen elkészíteni azt, mint egy nagy papírbögrével grasszálni, ki tudja milyen kávéval.

Kávépumpa - borravalo.hu

Maga az EspressoForge egy hidraulikus berendezés, amely az Aeropress működési elvén alapul, de sokkal hatékonyabb annál – illetve, espresso szinten el is éri azt, amit az Aeropress nem tud, kellő nyomás híján. A 304-es rozsdamentes acél dugattyú egy 58 milliméteres szűrőn keresztül nyomja át a vizet, közben a nyomásmérőt nézve egy tapasztalt kávépumpáló játszani tud a nyomáskülönbséggel, a szűrési idővel, meg ezek kombinációjával. Formát, technikát, kivitelt és egyszerűséget tekintve egyedülálló a cucc.

Kávépumpa - borravalo.hu

Az ötletgazda-feltaláló, Andre Vornbrock az online kávés közösségi teret, a Home-Barista.com-ot használta arra, hogy tökéletesítse az alapgondolatot, és a hozzászólások, szakértő kritikák segítségével elkészítse a pumpát. Így nyilatkozott a Daily Coffee Newsnak: „Azon gondolkodtam, hogyan lehetne egy végtelenül egyszerű, a célt mégis tökéletesen elérő eszközt készíteni. Megkérdeztem pár szakértőt és a barátaimat, majd nekiláttam elkészíteni a prototípust, hogy egyáltalán működik-e.”

Működött. Itt lehet jobban utánanézni, megrendelni.

Minden vélemény számít!