Még nem létezik a másnaposság nélküli bor

Kidolgoztak az élesztők tulajdonságainak módosítására egy módszert a tudósok, de sajnos még mindig meg fogjuk bánni másnap, ha túl sokat fogyasztunk.

Sok helyen megjelent a hír, mely szerint úgy sikerült módosítani az élesztőket, hogy nem lesz az embernek fejfájása másnap, ha túl sok bort fogyaszt. Mindezt az Illinois Egyetem kutatólaborjának bejelentése után írta a nemzetközi sajtó, ahol Dr. Jong Szú Dzsin vezetésével kidolgoztak egy módszert arra, hogy a borászatban használt élesztőket genetikailag módosítva megváltoztassák azok tulajdonságait – azaz, hogy hogyan működnek majd az erjedés alatt.

A Wine Spectatornek adott interjúban azonban a vezető kutató kifejtette: nagyon eltúlozták és eltorzították a kutatás eredményeit. A kutatóorvos azt mondta: szégyelli magát, hogy világszerte olyan főcímek jelentek meg róla, hogy felfedezte a másnaposság nélküli bort. Mint mondta, a kutatásnak alapvetően nem ez volt a célja, hanem, hogy tökéletesítsék a többek között borban, sörben és kenyérben fermentációt okozó élesztők tulajdonságait. Ugyan a módszer már megvan, de módosított élesztő még nem készült, olyan bort pedig, amely majd a hírekben nevezett tulajdonságokkal rendelkezik talán a távoli jövőben készít az emberiség – tette hozzá.

Minden vélemény számít!